Chania på Kretas nordkyst. Foto: Apollo.

Apollo vender tilbage Midtjyllands Lufthavn

Sidste sommer tilbød Apollo charterrejser direkte fra Midtjyllands Lufthavn til Chania på Kreta. Nu vender rejsearrangøren tilbage i den kommende sommer.

Apollo var blandt de første charterrejseselskaber, der benyttede Midtjyllands Lufthavn i Karup til charterrejser. Her kom man rigtig godt i gang sammen med flyselskabet Danish Air Transport (DAT) med at tilbyde direkte ferierejser til Chania på den græske ferieø Kreta. Alle rejserne blev udsolgt, og det har fået Apollo til igen til sommer at komme med lignende tilbud.

”Tallene fra Midtjyllands Lufthavn kan naturligvis ikke måle sig med København eller Billund, hvilket man heller ikke kan forvente, men vi synes, det var en rigtig pæn start, og vi er yderst tilfredse med samarbejdet med lufthavnen. Det samme gælder også for de rejsende. Derfor vil vi også satse på afrejse fra Karup til Kreta den kommende sommer,” lyder det fra Glenn Bisgaard, kunde- og kommunikationschef hos Apollo, der også afslører, at alle otte charterflyvninger mellem Midtjyllands Lufthavn og Kreta sidste sommer måtte melde udsolgt.

Populær mulighed
Det er især midt- og vestjyderne, der har taget rejserne fra Karup med Apollo til sig. En midt- eller vestjyde satte sig på fire ud af ti flysæder i løbet af sommeren 2017. Næsten lige så mange rejsende havde adresse i Østjylland, mens de øvrige passagerer var en blanding af rejsende fra Sønderjylland, Fyn, Nordjylland og endda nogle få fra Storkøbenhavn.

“Vi kan bestemt genkende de flotte tal og har også bemærket den positive modtagelse, som flyvningerne har fået. Ud over vores daglige afgange til og fra København synes vi i det hele taget, det er glædeligt at kunne udvide paletten af muligheder fra Midtjyllands Lufthavn med Apollo som samarbejdspartner. Vi håber, væksten vil fortsætte,” siger DAT’s salgsdirektør Torben Ravnkilde.

Apollo fortsætter samarbejdet den kommende sommer med direkte flyvninger fra det midtjyske til Chania på Kreta i sommerferieperioden fra 29. juni til og med 10. august 2018.

Kreta er noget helt specielt. Den store ø med sin dramatiske historie, er som et selvstændigt land, og kretenserne opfatter sig først som kretensere – dernæst som grækere. Beliggenheden langt mod syd i Middelhavet giver sommersæson fra april til oktober.

Apollos Kreta
Apollo tilbyder et bredt udvalg af hoteller fra rolige, små og unikke steder til mere turistvante og kendte byer.

De fleste rejsemål ligger på Kretas nordkyst. Her er der mange dejlige badebugter og sandstrande, og havet har faktisk en højere temperatur end mod syd.

Kreta er med en halv million indbyggere Grækenlands største og sydligste ø, beliggende midt mellem Afrika og Europa. Øen har tre klimazoner, og her findes snedækkede bjergtoppe og palmeklædte strande.

Sagnene om overguden Zeus fødtes på Kreta. Med prinsessen Europa avlede han, forklædt som tyr, tre sønner, af hvilke Minos blev Kretas første konge. Her kan man rejse tilbage i historiens og mytologiens verden og besøge Kong Minos palads, Knossos, en af Europas største seværdigheder.

Slip for p-afgifter
”Mange sætter stor pris på muligheden for at flyve fra Karup og på, at de ikke skal spekulere på for eksempel udgifter til parkering eller lange køer ved check-in og ved security, hvilket er noget af det, som vi kan tilbyde sammen med Midtjyllands Lufthavn, og som i sidste ende forhøjer rejseglæden,”understreger Glenn Bisgaard.

Apollo er en af Nordens førende rejsearrangører og arrangerer charterrejser, aktive ferier, cityrejser og krydstogter, samt fleksible rejser til hele verden, hvor man selv vælger, om destinationen skal være by eller strand og længden af rejsen.

Apollo i Danmark har sammen med Apollo i Norge, Sverige og Finland, flyselskabet Novair, Golf Plaisir, Lime Travel samt træningsresortet Playitas på Fuerteventura. Apollo Travel Group har cirka 500 medarbejdere og en million passagerer om året. Apollo har siden 2015 været en del af den tyske koncern REWE med mere end 300.000 medarbejdere.

 

Relaterede artikler:

Apollo øger fokus på Albanien

SAS forlænger samarbejde med Apollo

Apollo opruster i Emiraterne