Britiske Solmar Villas, der udlejer over 1.600 villaer i navnlig Sydeuropa, er blevet købt af den britiske afdeling af Der Touristik, der i Norden ejer Apollo Rejser. Facebook-foto fra Korfu: Solmar Villas.

Apollos moderselskab køber stor ferieboligudlejer

Den britiske afdeling af tyske DER Touristik Group – Europas næststørste rejsekoncern med i Norden blandt andet Apollo Rejser – udvider porteføljen og køber stor udlejer af ferieboliger.

Der er britiske Solmar Villas, der for et ikke oplyst beløb er blevet købt af den britiske afdeling af Der Touristik UK. I Storbritannien markedsfører Der Touristik sig under Kuoni-varemærket.

Solmar Villas administrerer og udlejer over 1.600 private villaer med blandt andet svømmebassiner i, nævnt alfabetisk: Cypern, Frankrig, Grækenland, Italien, Kroatien, Portugal, Spanien, Tyrkiet og USA.

Et af formålene med opkøbet er, oplyses det, at udvide Der Touristiks portefølje af specialiserede virksomheder i rejsebranchen. Der Touristik UK ejer specialiserede varemærker som, udover hovedvaremærket Kuoni, også Carrier, CV Villas, Kirker, Jules Verne og Journey Latin America.

Solmar Villas, der har eksisteret i næsten 30 år, har hidtil været familieejet. Fremover skal Solmar Villas ferieboliger også sælges gennem Kuonis 27 britiske rejsebutikker. Solmar har i forvejen distributionsaftaler med store britiske rejsebrancheaktører som Jet2Holidays, British Airways og Hays Travel.

Vil gerne købe mere
Der Touristik siger i pressemeddelelse til britiske medier, at målet med opkøbet blandt andet er at gøre Solmar Villas til markedsførende indenfor sit område på det britiske marked. Solmar Villas skal hos Der Touristik blandt andet supplere allerede eksisterende varemærker på highend-markedet som CV Villas, der navnlig er stærke på det græske marked.

Direktør for Der Touristik UK, Francis Torrilla, siger i pressemeddelelsen, at man er åben for flere opkøb, hvis produktet er det rette.

”Opkøbet af Solmar Villas forstærker og styrker vores eksisterende portefølje på det britiske marked. Det betyder også, at vi nu igen udvider vores udbud, hvilket gør os attraktive for et endnu bredere publikum. Samtidig kan vi styrke de virksomheder, vi opkøber, med kapital, så de kan styrke deres forretningsområder.”

 

Relaterede artikler:

Apollo Rejser-gruppen skifter nordisk topdirektør

Konkurs hos stor europæisk ferieboligudlejer

Dansker får nyt topjob i Der Touristik