Aprilsnar et godt stof

usa-nevada-Las-Vegas.jpg

VORES EGEN VERDEN: Er nyhederne ikke spændende nok, kan man altid selv producere nogen. I hvert fald 1. april, og vores helt egen blev ugens mest læste.

Ny flyruter kommer til, andre dropper ud. Hvis de ikke i sig selv er så spændende, at læserne hænger på, må vi jo selv forbedre dem.

Det var, hvad Henrik Baumgarten gjorde 1. april ved at starte en rute med British Airways fra København til Las Vegas. Og den blev som aprilsnar den mest læste sidste uge på standby. dk.

En aprilsnar skal på samme tid være både usandsynlig og alligevel lidt sandsynlig. Og når SAS kan flyve fra Stavanger til Houston, kan BA vel også flyve fra København til Las Vegas. Selv om det første formål er noget mere vendt mod erhvervslivet end det andet.

Nr. to på listen blev nyheden om Lufthansas pilotlønninger sammenlignet med kansler Merkel. Men det var nok så meget en dristig sammenligningen mellem den danske statsminister og SAS-piloterne som satte sindene i bevægelse og kreerede høje læsertal plus stribevis af ret så barske kommentarer.

Som nr. tre på hitlistens top 10 fulgte nyheden om en fyringsrunde hos Profil Rejser, og tæt efter fulgte en tilsvarende om en fyring hos Apollo. I sagens natur historier af stor interesse for ansatte i rejsebranchen, selv om de et eller andet sted markerer en negativ udvikling.

Top 10 listen så således ud: 1. Ny rute til Las Vegas fra København, 2. Lufthansas piloter tjener mere end Kansleren, 3. Fyringsrunde i Profil Rejser, 4. Charterbureau fyrer, 5. Rejsebureau igen konkurs, 6. Austrian stopper codeshare med SAS, 7. Aller vil mere med rejseinvestering, 8. 11 pct. friløb hos SAS, 9. Utraditionel læserrejser med tss, 10. 76 procent rabat på krydstogt.