Atter dans i New Yorks barer efter 91 år

New Yorks borgmester, Bill de Blasio, har underskrevet en lov, der ophæver en 91 år gammel lov, som teknisk set forbyder dans på titusindvis af barer, klubber og restauranter i storbyen.

Loven fra 1926 kaldes af kritikere racistisk, fordi den i begyndelsen især blev brugt til at slå ned på Harlems jazzklubber, hvor sorte og hvide blandede sig.

Så sent som i 1990’erne brugte daværende borgmester Rudy Giuliani loven til at slå hårdt ned på natklubber i sin kamp mod kriminalitet.

”Nu har vi 2017, og loven giver bare ingen mening. Nattelivet er en del af den smeltedigel, som New York er, og som bringer folk sammen, siger borgmester Bill de Blasio. ”Vi ønsker at være en by, hvor folk kan arbejde hårdt og nyde byens natteliv uden hemmelige forbud mod at danse”.

Loven kræver, at offentlige steder, der sælger mad og drikke, skal have en særlig tilladelse, for at folk må danse på stedet. Tilladelsen er noget nær umulig at få, men har man som barejer, restaurantejer eller natklubejer ikke en tilladelse, risikerer man en bøde.

Kun omkring 100 af New Yorks flere end 22.000 barer, restauranter og klubber har den pågældende tilladelse.

New York venter færre udenlandske turister

New York City’s historie på museum

Verdens største vikingeskib i New York