Medarbejdere fra Tourism Australia på plads i Sydney-lufthavnen for at byde udenlandske turister wellcome back. Foto: Tourism Australia.

Australien bød turister velkommen tilbage

Fra mandag kunne fuldt vaccinerede turister og forretningsfolk nærmest uden restriktioner igen begynde at komme tilbage til Australien. Det var store velkomster i de primære lufthavne.

Efter at have været adskilt fra hinanden i næsten to år, var der mandag mange tårevædede gensyn i australske lufthavne, da fly fra udlandet igen begyndte at flyve turister til landet.

Australien lukkede sine grænser for turister i marts 2020 for at reducere smitten fra den kinesiske coronavirus. Mandag var det tid til at genåbne landets grænser og fjerne de sidste rejserestriktioner for fuldt vaccinerede rejsende med gyldigt indrejsevisum.

Avisen USA Today omtaler blandt andet den britiske turist Sue Witton, der landede med et af de første fly Melbourne. Her blev hun mødt af sin søn. ”724 dage har jeg været adskilt fra min eneste søn. Jeg er alene, så han betyder alt for mig,” sagde hun til fremmødte journalister.

I blandt andet lufthavnen i Sydney stod den australske turistminister, Dan Tehan, klar med ansatte fra turistrådet Tourism Australia for at byde de første turister velkommen.

Det første fly til at lande tidlig mandag morgen i Sydney var Qantas fra Los Angeles. I alt kom der mandag morgen Qantas-fly fra otte oversøiske destinationer, udover Los Angeles blandt andet også London, New Delhi i Indien, Singapore og Vancouver. I alt forventer de australske myndigheder ankomst af 56 fly fra udlandet i det første døgn efter genåbningen.

To år før turisterne er tilbage
De udenlandske turister fik blandt andet koala-bamser, australske chokolader og andre specialiteter. ”Jeg tror, at turismen vil komme stærkt igen; Australien har stadig sine unikke turistattraktioner,” sagde turistministeren.

Direktøren for Tourism Australia, Phillipa Harrison, sagde til journalisterne, at hun forventer det vil tage to år, før antallet af udenlandske turister er tilbage på niveauet før coronakrisen.

Der er forskel på indrejsereglerne i Australien. Landets arealmæssigt største delstat, Western Australia, har de skrappeste regler.

Australien havde i 2019, året inden coronakrisen, 9,4 millioner ankomster af udenlandske turister, flest fra Kina, New Zealand, USA, Storbritannien og Japan. Under normale rejseår er der cirka 20-25.000 ankomster til down under fra Danmark.

Relaterede artikler:

Glæde over genåbning til Australien og New Zealand

Rejsebureauforening ser vækst hos sine medlemmer

Officielt: Canada lemper indrejsekrav