Canada er et fantastisk rejseland; her er det fra Banff i Rocky Mountains, en af Canadas største turistattraktioner. Pressefoto fra Destination Canada.

Officielt: Canada lemper indrejsekrav

Fra 28. februar kan fuldt vaccinerede rejsende til Canada nøjes med en godkendt kviktest, inden afgang. ”Det er en fantastisk god nyhed,” siger salgschef for dansk rejsebureau.

Det danske rejsebureau USA Rejser er som navnet antyder store på USA, men rejsebureauet sælger blandt andet også rejser til Canada og Caribien, også i kombinationsrejser.

Nu har den canadiske regering officielt meddelt, at fra 28. februar skal flypassagerer, der rejser til Canada, ikke mere have en maksimalt tre dage gammel negativ PCR-test, for at kunne komme ombord på flyet. De kan nøjes med en godkendt kviktest. Så fra 28. februar er det nok med et coronapas der viser, at den rejsende er fuldt vaccineret med en vaccine, som de canadiske myndigheder anerkender, for eksempel dem, der bruges i Danmark.

Til STANDBY.DK siger Nicolai Hjorth, salgschef hos USA Rejser: ”Det er en fantastisk god nyhed, der er allerede kommet flere forespørgsler på rejser til Canada, som dog har sin primære sæson i sommerperioden.

Dette gør det kun meget nemmere for de af vores kunder, der rejser til Canada. Det gør det også meget nemmere at sælge kombinationer med for eksempel Canada og USA. De kan flyve til Canada og tage en test lokalt, inden de skal krydse grænsen til USA,” siger Nicolai Hjorth og tilføjer:

”Vi sælger stadig mere Canada, men har dog flest rejser til USA. Cirka 75 procent af vores rejser er til USA, 15 procent til Caribien og de sidste ti procent er til Canada.”

Farvel til PCR-test
Med ændringen om, at en anerkendt kviktest accepteres i stedet for en PCR-test, vil de canadiske myndigheder gøre det nemmere for færdigvaccinerede udenlandske statsborgere at rejse til Canada.

Ændringen hos Canada kommer, fordi også Canada ser flere smittede med omikron-varianten, der typisk betyder færre alvorlige sygdomstilfælde og dermed færre hospitalsindlagte, hvilket igen giver mindre pres på sundhedssystemet.

Hidtil har Canada krævet, at alle rejsende der er fem år og ældre skal have en negativ PCR-test, uanset deres vaccinationsstatus.

Der er flere vigtige informationer om rejser til Canada via dette link til de canadiske myndigheder.

Der er endnu ikke nogen melding om, hvornår USA’s myndigheder dropper sit krav om PCR-test for færdigvaccinerede.

Relaterede artikler:

Canada overvejer at droppe krav om coronatest

Rejsebranche-workshop sætter fokus på rejser til USA

Discover America: ”Rejsebureauerne ligger vandret”