Avis Biludlejning i Skandinavien solgt til USA

avis biludlejningBILUDLEJNING: Avis Budget Group i USA køber Avis og Budget Biludlejning i Danmark, Norge og Sverige for 50 mio. dollars. Avis Biludlejning i Skandinavien har hidtil været ejet af et norsk firma. Avis er Nordens største biludlejningsselskab.

”Mon ikke Avis Budget Group i USA har en strategi om, at de vil have kontrol over store, stærke markeder i f.eks. Europa. Skandinavien er bl.a. stort, når det gælder billeje i resten af Europa og ikke mindst USA. Og har det norske selskab været til salg, har amerikanerne slået til.”

Sådan lyder vurderingen fra ekspert i biludlejningsbranchen til standby.dk efter det i går blev oplyst, at Avis Budget Group i USA køber Avis Biludlejning fra den hidtidige indehaver af varemærkerne, norske RAC Group. Som led i salget stopper den nuværende koncernchef for Avis Budget Biludlejning i Skandinavien, Dag Andre Gimle Johansen, når aftalen er endeligt på plads.

Avis og Budget i Skandinavien er drevet af norske RAC Group, og i Danmark drives virksomheden gennem netværk af 38 udlejningslokationer med over 5.000 biler.

Avis Biludlejning i Skandinavien overtages i sin helhed af Avis Budget Group, og i løbet af første kvartal næste år vil Danmark være en af mange Avis Budget-virksomheder drevet direkte af Avis Budget Group.

Ledelsen for Avis Biludlejning i Danmark har fået vendt tidligere års underskud til et forventet stort overskud på bundlinjen i år, oplyser adm. direktør for Avis og Budget Biludlejning i Danmark, Kasper Gjedsted.

“Avis Budget Group er en stærk ejer med mange ressourcer, og denne ændring vil medføre, at de Skandinaviske selskaber bliver stærkere og får tilføjet nyere og bedre systemer, stor finansiel styrke samt den nyeste kundeteknologi, som samlet vil give bedre kundeoplevelser og bedre kundeløsninger.”

Avis Biludlejning er Skandinaviens største biludlejningsselskab. Alene i Danmark har Avis 38 udlejningskontorer og 2.500 udlejningsbiler. Virksomheden omfatter udlejning af personbiler, varebiler- og lastvogne samt minibusser.

Avis Budget Group har hovedkontor i USA og er noteret på NASDAQ-børsen i New York. Skandinavien vil indgå i ABG Europa’s Northern Region og være under samme ledelse som Avis Budget i UK.

Avis Biludlejning og Budget Biludlejning i Skandinavien ejes af RAC Holding og drives i Norge, Sverige og Danmark gennem selskaberne RAC Norway (Norge), Rent A Car Sweden (Sverige), RAC Denmark og RAC Denmark Leasing (Danmark). Derudover ejer RAC Holding en andel af Avis Biludlejning og Budget Biludlejning i Island via RAC Iceland.

I alt har virksomheden i Skandinavien ca. 18.000 biler, hvoraf ca. 10.000 er på egne udlejningskontorer, mens resten udlejes gennem 500 udlejningskontorer i Skandinavien med en lejeomsætning på 1,4 mia. norske kr. om året.

Avis/Budget er i Danmark blandt de største selskaber inden for biludlejning og har over 2.500 biler og 145 medarbejdere. Avis og Budget har henholdsvis 38 og 19 udlejningsstationer i Skandinavien og Island.