Mere besværligt at være flypassager

Den nye forordning fra EU om højere erstatning til flypassagerer ved afvist ombordstigning, lange forsinkelser og aflysning af afgange er på nogle områder god som beskyttelse af flypassagerer. Men, som flere gange omtalt på Take Offs hjemmeside, skidt på andre.De skærpede regler har medført at bl.a. SAS, Maersk Air og Cimber Air er ophørt med at gennemchecke bagage for passagerer, der rejser på mere end én billet. Dette kan også få betydning for rejsende til og fra Grønland, oplyser Air Greenland og giver dette eksempel:

En passager har købt én billet fra Aalborg til København med et dansk flyselskab. Samme passager har også en billet fra København til Kangerlussuaq. Tidligere har det første flyselskab accepteret at checke passagerens bagage hele vejen fra Aalborg til Kangerlussuaq, selvom der var tale om to uafhængige billetter.

Dette kan ikke længere lade sig gøre, og bagagen vil kun blive tjekket ind til København, hvorefter passageren så på ny skal indchecke bagagen til Kangerlussuaq.Air Greenland kan som konsekvens heraf ikke længere tilbyde at gennemchecke bagagen på rejser fra Grønland til indenrigsdestinationer i Danmark eller destinationer i resten af verden, i tilfælde hvor der ikke er tale om en, ofte dyrere, gennemgangsbillet.

Dette er tilfældet, når kunden har én billet fra Grønland til København og en anden separat billet fra København til en tredje lufthavn.I de tilfælde hvor en billet er købt som en gennemgangsbillet, dvs. hvor den endelige destination fremgår af billetten, vil der ikke ske ændringer. Air Greenland anbefaler derfor rejsende at købe gennemgangsbilletter.

Skrevet af