Kapaciteten overskredet på Gardermoen

Ifølge planerne skulle Gardermoen først nå op på 17 millioner passagerer om to år, men allerede i år vil over 19 millioner passagerer have benyttet lufthavnen.

Ingebjørg Lajord fra Oslos lufthavn Gardermoen bekræfter at kapaciteten er overskredet og fremlægger prognoser som viser, at Gardermoen i 2040 kan have 40 millioner flypassagerer om året. Det er mere end dobbelt så mange som nu.

”Udviklingen går langt hurtigere end vi troede da lufthavnen blev planlagt. Allerede nu mangler vi både terminalplads og plads til flyene, men med hjælp af en del kunstgreb kan vi klare at betjene op til 22-23 millioner passagerer på tilfredsstillende måde. I 2012 skal der imidlertid stå en ny terminal med kapacitet til 25 millioner passagerer klar, og den skal planlægges så den kan udvides, siger Ingebjørg Lajord.

”For øjeblikket er der forslag om to nye terminalløsninger på Gardermoen. Begge er placeret indenfor lufthavnens centrale område. I det ene forslag er terminalen placeret fritliggende 450 meter nord for den eksisterende terminal. I det i det andet forslag er der tale om en tilbygning til den eksisterende terminal i 380 meters længde nordpå. Desuden er det foreslået, at den nuværende terminal udvides mod vest”.

Skrevet af

x

Læs Også

Billund Lufthavn frem igen

Små 160.000 rejsende benyttede lufthavnen i maj.

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.