Trætophus på Islanna Trädhushotell. (Foto Tuana | Kron Kommunikation | Turistrådet Västsverige | PR)

Bæredygtige overnatningssteder åbner i Vestsverige

I år åbner fire anderledes indkvarteringsmuligheder i det vestlige Sverige. Fællesnævneren er, at bæredygtighed spiller en rolle hos dem alle. Ifølge turistrådet vil man gerne tiltrække danskere.

Bæredygtighed og omtanke for miljøet spiller i dag en større rolle end tidligere for udviklingen i samfundet og erhvervslivet samt for personers adfærd i privatlivet. Tendensen ventes at fortsætte i de kommende år, og den situation har man nu også taget bestik af i Sverige.

I år åbner der flere nye overnatningssteder i den vestlige del af nabolandet, og bæredygtighed har været en faktor, der er blevet tænkt ind i, i hvert fald fire af de steder, som fremover skal huse turister.

”Fællesnævneren for de nye naturnære overnatningssteder, der nu åbner, er bæredygtighed og komfort. Vi har i mange år arbejdet meget aktivt med at udvikle og tilbyde oplevelser, der er bæredygtige og holdbare på den lange bane,” udtaler administrerende direktør Fredrik Lindén fra Turistrådet Västsverige.

Har danske turister i kikkerten
De nye overnatningssteder giver blandt andet mulighed for at blive indkvarteret helt afsondret i naturen, overnatte i trætoppene eller på en tømmerflåde samt at bo på et Bed & Breakfast, der ligger ved den maritime nationalpark Kosterhavet.

Ifølge turismedirektøren nærer man desuden et håb om, at profilen på de nye overnatningssteder kan medvirke til at skabe interesse og overbevise turister fra Danmark om, at de bør holde deres sommerferie på en af egnens destinationer.

”Danskerne er nogle af de turister, der er særligt interesseret i de innovative, naturnære og anderledes overnatninger, og nu er der endnu mere at komme efter inden for den kategori her i Vestsverige.”

Adskiller sig fra hinanden
Turistrådet fortæller, at de nye indkvarteringsmuligheder er meget forskellige på trods af, at bæredygtighed går igen ved dem alle.

Minihuset Rufus har plads til to overnattende gæster og ligger i skoven uden for byen Hjo. Flere løsninger skal sikre, at det sætter så lille et klimaaftryk som muligt, hvilket eksempelvis kommer til udtryk ved, at det er selvforsynende med solenergi.

I år åbner Islanna Trädhushotell nær Hornborgasjön desuden et tredje trætophus, der er udført i bæredygtige materialer og indrettet med genbrugsmøbler, mens Lagunen Camping i Strömstad har etableret Matros Martinsson, som er et bådhus, der er monteret på en tømmerflåde. Her kan besøgende overnatte på vandet.

Slutteligt er der Kläpphagen Boutique B&B, der har en kapacitet på seks lejligheder, to glampingtelte og et stuehus, hvor der er plads til fem gæster. Det befinder sig på øen Koster og er bygget af genbrugt materiale, der stammer fra den gård, som oprindeligt lå på grunden. Stedet har desuden restaurant, bar samt gårdbutik, ligesom man barsler med at få opført et bryggeri.


Relaterede artikler:

Emirat vil øge fokus på bæredygtig turisme

Lille kanarisk ø får stor bæredygtighedspris

Grønland øger fokus på bæredygtig turismeudvikling