Balkan Holidays skal flyve charter fra Aarhus Lufthavn. (Foto: Adrian Pingstone)

Balkan Holidays fra Aarhus Lufthavn

Aarhus Lufthavn fortsætter med at øge i chartersegmentet. Næste sommer tilbyder Balkan Holidays ugentlige flyvninger til den bulgarske sortehavskyst.

I den kommende sommer vil Aarhus Lufthavn kunne tilbyde andet en Spanien, Grækenland og Cypern på charterflyvninger fra den østjyske lufthavn.

Nu bliver det nemlig muligt at flyve direkte til Sortehavskysten i Bulgarien, hvor det populære ferieområde Golden Sands ligger. Fra den 16. juni og frem til den 11. august 2020 vil Balkan Holidays hver tirsdag tilbyde pakkerejser eller flybillet til Varna Airport, der er den tredjestørste lufthavn i Bulgarien.

Balkan Holidays flyver i forvejen fra både København, Billund og Aalborg til Burgas, der ligger omkring 115 kilometer længere sydpå og som er udgangspunkt for rejser til Sunny Beach.

”Vores mål er at sikre en ruteudvikling i tråd med passagerernes efterspørgsel, og østjyderne har taget rigtigt godt imod Aarhus Airports udbud inden for ferierejser. Det betyder, at vi skruer op for rejsemulighederne både med nye ruter og ekstra kapacitet til populære feriesteder. Med Balkan Holidays rute til de bulgarske sommerdestinationer, sætter vi således ekstra turbo på feriemarkedet,” siger Peer H. Kristensen, der er administrerende direktør for Aarhus Lufthavn.

Charterstigning på 48 procent
Med Balkan Holidays får Aarhus Lufthavn en charterarrangør mere, idet Århus Charter i dag er dominerende med ferierejsetilbud fra lufthavnen på Djursland.

I vinterhalvåret tilbyder Århus Charter rejser til Madeira og Tenerife fra Aarhus Lufthavn, mens sommerdestinationerne er Kreta, Rhodos, Sivota og Zakynthos i Grækenland, Pafos på Cypern og Mallorca i Spanien.

Apollo tilbyder også rejser fra Aarhus Lufthavn, men her købes der billetter på ruteflyvninger med SAS, der i sommeren 2020 kan tilbyde Alicante, Málaga, Mallorca, Split og Chania (Kreta) som soldestinationer. Det er dog kun på flyvningerne til Mallorca og Kreta, at Apollo har sikret sig et fast antal pladser.

Ifølge Aarhus Lufthavn vil charterserien fra Balkan Holidays sammen med øget kapacitet på solskinsruterne fra lufthavnen være med til at understøtte ambitionen om at tredoble antallet af passagerer til 1,5 millioner inden udgangen af 2024.

I 2019 har Aarhus Lufthavn i årets 10 første måneder øget antallet af charterrejsende med 48 procent til 45.000 passagerer viser statistikkerne fra Trafikstyrelsen. Samlet er lufthavnen vokset med 4,4 procent fra 408.000 til 426.000 passagerer i samme periode.

 

Relaterede artikler:

Nyt dansk flyselskab får ny charterrute

“Aarhus Airport har et kæmpe forretningspotentiale”

Aarhus skal finde ny turistdirektør