Great Dane Airlines har landet ny charterkontrakt med Århus Charter ud af Aarhus Lufthavn. Til venstre Great Dane Airlines’ koncernchef, Thomas Hugo Møller, og Århus Charters bureauchef, Henrik G. Jensen. Pressefoto Århus Charter.

Nyt dansk flyselskab får ny charterrute

Århus Charter udbygger samarbejdet med det nye Great Dane Airlines, der har hjemmebase i Aalborg Lufthavn, men som nu også skal flyve fra Aarhus Lufthavn for Århus Charter.

Kort efter Århus Charter forleden oplyste, at SAS skal flyve hovedparten af charterrejsebureauets flyvninger ud af Aarhus Lufthavn i næste års sommerprogram, udvides flysamarbejdet med det nye danske flyselskab Great Dane Airlines.

Great Dane Airlines, der åbnede i juni i år med foreløbig to Embraer ERJ-195 jetfly med plads til 118 passagerer, skal flyve for Århus Charter ud af Aarhus Lufthavn til Side i Tyrkiet samt de græske destinationer Rhodos og Sivota. Der bliver også flyvninger for Århus Charter med Great Dane Airlines fra Aalborg Lufthavn til Side.

Hovedparten af Århus Charters ruter fra Aarhus Lufthavn skal dog flyves i næste års sommersæson af SAS til blandt andet Zakynthos, Mallorca, Cypern og Kreta, oplyste Århus Charter for nylig.

Århus Charter, der er Danmarks 9. største charterrejsebureau målt i antal gæster, forventer under næste år sommerprogram omkring 25.000 gæster – fløjet ud af primært Aarhus Lufthavn, cirka 95 procent, mens resten er fra Aalborg Lufthavn. Gennem hele næste år forventer Århus Charter 33.000 gæster – over 15 procent mere kapacitet end i år.

Århus Charter er – målt i antal årlige gæster – Danmarks niendestørste charterrejsebureau og en del af Primo Tours-gruppen.

Århus Charter holder sig fra Danmarks næststørste lufthavn, Billund, hvor familiemedlemmet Primo Tours har mange af sine gæster, oplyste bureauchef Henrik G. Jensen i sommer til STANDBY.dk

Med i Primo Tours-koncernen
Århus Charter er sammen med selve Primo Tours og SunCharter med i Primo Tours-koncernen, der næste år forventer cirka 90.000 chartergæster fløjet sydpå fra lufthavnene i Billund, Aalborg og Aarhus.

Det sker for Århus Charter med SAS og Great Dane Airlines ud af Aarhus Lufthavn, mens Great Dane Airlines, skal klare flyvningerne for Århus Charter ud af sin hjemmebase i Aalborg Lufthavn.

Rhodos ny på menuen
Som en nyhed får Århus Charter fra starten af maj næste år og frem til efterårsferien en ugentlig flyvning med Great Dane Airlines til Rhodos, oplyser medejer af og bureauchef for Århus Charter, Henrik G. Jensen, til STANDBY.dk

I pressemeddelelsen fra Århus Charter, om at Rhodos nu kommer med i udbuddet fra Aarhus Lufthavn, siger Thomas Hugo Møller, administrerende direktør for Great Dane Airlines, om flyselskabets indtog i Aarhus Lufthavn:

”Vi er et dansk flyselskab med serviceminded dansk personale og en helt ny flytype (Embraer ERJ-195, red) med god benplads og komfort.  Det er selvfølgelig en blåstempling af os, at et velrenommeret selskab som Århus Charter vil indgå i et samarbejde, og vi bestræber os på at levere på det høje serviceniveau, som de altid efterspørger, og derfor er det et naturligt skridt for os at påbegynde flyvninger fra Aarhus Lufthavn.”

Relaterede artikler:

SAS i nyt samarbejde med dansk charterrejsebureau

Nyt dansk flyselskab får 50.000 chartergæster

Dansk rejsebureau skifter navn