Bankerne var uenige om SAS` redningsplan

SAS back in black in second quarter amid cost-cuttingLUFTFART: Uenighed mellem banker og de tre skandinaviske stater som aktionærer blev først bilagt i sidste øjeblik og da under forudsætning af, at ledelsen kunne få spareplanen igennem med personalet.

Det har længe været almindeligt kendt, at der var optræk til dramatik bag kulisserne i november, da SAS skulle have redningsplanen igennem. Derfor gik der to uger fra vi på standby.dk. kunne afsløre hovedpunkterne i den drastiske plan, indtil ledelsen begyndte at kommentere.

Påskedag berettede Berlingske Tidende – ganske vist med anonym kilde – at det først var i sidste øjeblik, at hovedbankerne SEB og Nordea fik syv af de otte banker med på en aftale om, at bankerne og de tre stater hver stillede halvdelen af garantierne for nyt milliardlån til rådighed.

Ifølge Berlingskes kilder var bankerne også bange for at deres eget ry, hvis de var med til at lukke SAS.

Nu kører det efter planerne. Løsningen ser ud til at være fundet med spareplan og frasalg, der er i gang og bliver fuldført i løbet af året. SGS salg er på plads i to faser. Widerøe bliver solgt til et norsk selskab, hvor Braathen synes at være favorit, men forsøger at slippe billigst muligt. En ærlig sag i enhver handel.

Og koncernchef Richard Gustafson har bebudet plus på bundlinjen i år, hvis ikke noget helt uforudset indtræffer.