FolkeFerie.dk var ikke overrasket over, at Malta i dag blev orange i de danske rejsevejledninger. Gæsterne kan få pengene tilbage eller blive ombooket til for eksempel Madeiras naboø, Porto Santo, hvorfra billedet stammer. Foto: FolkeFerie.dk

Belgien og Malta bliver orange i rejsevejledningerne

Ved den ugentlige opdatering af de danske rejsevejledninger røg Belgien og Malta i dag på den orange liste. ”Vi er ikke overrasket; vi havde selv lavet matematikken,” siger rejsebureau med speciale i Malta.

Udenrigsministeriet fraråder nu ikke-nødvendige rejser til EU-landene Belgien og Middelhavsstaten Malta. Det fremgår af torsdagens justeringer af de danske rejsevejledninger, hvor smittetrykket er blevet for højt i begge lande; over 20 smittede per 100.000 indbyggere de seneste 14 dage. Når der først er blevet åbnet til landene, må smittetallet være 30 før der reageres.

De nye tal fra Statens Serum Institut viser, at smittetallene for henholdsvis Belgien er på 32,5 og Malta er på 31,5, hvormed begge lande ligger over kriteriet om et nationalt smittetal på 30.

Dermed fraråder Danmark nu rejser til otte europæiske lande, de øvrige er, nævnt alfabetisk: Andorra, Bulgarien, Irland (på grund af de irske karantæneregler), Luxembourg, Rumænien og Spanien.

Til sammenligninger fraråder de norske myndigheder rejser til 15 europæiske lande.

Belgien er kør-selv, Malta primært charterdestination
Mens Belgien primært er en kørselv-destination, er Malta ikke mindst en helårsdestination for FolkeFerie.dk, der i over 40 år har fløjet danskerne til middelhavsøen. Hele året fra Københavns Lufthavn, og med undtagelse af nogle vintermåneder også fra Billund Lufthavn. I alt har FolkeFerie.dk under normale tilstande op til tre fly om ugen fra København og Billund til Malta.

FolkeFerie.dk flyver fortsat med færøske Atlantic Airways fra København til Malta, der ligger sådan cirka mellem Tunesien og Middelhavets største ø, italienske Sicilien.

Malta besøges hvert år af over 40.000 danskere, rejsende med FolkeFerie.dk, der har sit eget resort på øen, udgør cirka halvdelen. Malta er størrelsesmæssigt mindre end Bornholm – landets hovedstad, Valletta, er på UNESCO’s verdensarvsliste.

Vi havde lavet matematikken
Mikkel Mayner Lind, marketingchef i FolkeFerie.dk, siger til STANDBY.dk at det af Malta nu er orange med for høje tal, ikke kommer bag på charterrejsebureauet.

”Vi havde selv lavet matematikken, vi havde luret at smittetallene var for høj. Vi skrev det allerede i går på vores Facebook-side, også for at være direkte omkring det.

Vi kontakter nu alle gæster, der skulle have været afsted på lørdag og lørdag i næste uge. Gæsterne kan naturligvis få pengene tilbage med det samme, eller vi vil tilbyde at ombooke dem til vores tre andre rejsemål,” siger Mikkel Mayner Lind.

Lige nu har FolkeFerie.dk omkring 160 gæster på Malta. De flyver alle som planlagt hjem på lørdag. Godt 20 skulle have været på Malta en uge mere, men får altså afkortet og dermed kompenseret deres ferie.

I starten af næste måned begynder FolkeFerie.dk også at tilbyde rejser til Madeiras naboø, Porto Santo, samt to græske destinationer, øen Ithaka samt kystbyen Sivota på den vestlige del af det græske fastland.

Relaterede artikler:

Flere lande kan i dag miste grønt lys i rejsevejledninger

Spies: Det bliver sindssyg dyrt for os

Fin interesse for Portugal efter ny rejsevejledning