Hver tredje af Berlins turister kommer fra udlandet. Arkivfoto: VisitBerlin.

Berlin tiltrækker stadig flere udenlandske besøgende

Berlin er det tyske rejsemål, der tiltrækker flest danskere. Sidste år steg Berlins totale antal inden- og udenlandske turismeankomster til 12 millioner, hvor de i alt havde 30 millioner overnatninger.

De 12,1 millioner registrerede ankomster til Berlin sidste år var en stigning på 16 procent i forhold til 2022. De foretog 29,6 millioner målbare overnatninger, hvilket var 12 procent flere end i 2022, oplyser byens turistråd, VisitBerlin, i en pressemeddelelse. Byen har over 700 hoteller, hostels og andre officielle overnatningssteder.

Franziska Giffey, Berlins økonomiborgmester, siger i pressemeddelelsen: “2023 blev et meget succesfuldt år for Berlins turisme og møde- og eventbranche. Vi har grund til at tro, at denne positive trend fortsætter. Berlins trækplastre er blandt andet byens internationale tolerance, kultur og kreativitet.”

Sidste år så Berlin de største antal udenlandske turister fra Storbritannien, USA, Holland, Spanien og Italien, oplyses det. Antal af overnatninger fra udenlandske turister var sidste år 40 procent højere end i 2019, året før pandemien, hedder det.

Til sommer forventes igen mange udenlandske turister, blandt andet fordi Berlin er vært for fem kampe samt selve finalen under EM-slutrunden i fodbold. Der vil for eksempel være en stor fanzone ved Brandenburg Tor.

Topper hos danskerne
Tallene for danske ankomster og overnatninger sidste år i Berlin oplyses ikke i pressemeddelelsen. Men i 2019, året før coronaen, var der 221.000 målbare danske ankomster i Berlin, hvor det blev til 632.000 overnatninger.

Svenske Catarina Erceg, der har boet 30 år i Tyskland, hvor hun er markedschef for blandt andet det nordiske marked hos VisitBerlin, sagde på pressebriefing i maj sidste år i København, at danske besøgende i 2022 udgjorde den femtestørste gruppe af udenlandske tilrejsende, kun overgået af USA, Storbritannien, Holland og Spanien.

35 procent af turisterne i Berlin, leisure- som erhvervsturister, er fra udlandet – resten kommer fra andre dele af Tyskland.

I 2022 toppede delstaten Berlin med 18,4 procent af de danske overnatninger. Schleswig-Holstein havde 18 procent og Hamburg 13,8 procent. På fjerde- og femtepladsen kom Niedersachsen (delstaten syd for Hamborg) med 12,6 procent af de danske overnatninger, mens Bayern, Tysklands sydligste delstat, havde 10,9 procent af de danske overnatninger i 2022.

 

Relaterede artikler:

Tyskland: Forventer ny dansk turistrekord i 2024

Lufthansa får igen dansker i spidsen i Danmark

Berlin topper som danskernes tyske rejsefavorit