Queen Elizabeth 2 var i flere årtier et af verdens mest berømte krydstogtskibe, der navnlig sejlede mellem England og New York. Nu er det blevet hotelskib i Dubai. Foto: PCFC Hotels.

Berømt krydstogtskib åbner som hotel

Dubais nyeste luksushotel er også dets ældste – Queen Elizabeth 2, der blev søsat i 1967, er omdannet til hotel med i første omgang 224 værelser. Ved den officielle åbning til oktober vil der være mindst 600.

Queen Elizabeth 2 (QE2) var i årtier et af verdens mest berømte krydstogtskibe. Rederiet Cunard pensionerede næsten 300 meter lange QE2 i 2008. Siden blev det solgt for 100 millioner dollars til et konsortium, der nu for cirka samme beløb har omdannet det til hotelskib – fast forankret i havnebyen Mina Rashid i Dubai. QE 2 bestyres nu af PCFC Hotels, der ejes af myndighederne i Dubai.

QE 2 blev navngivet i 1967 af dronning Elizabeth II ved skibsværftet Clydebank i Skotland – og de følgende over 30 år var skibet rederiet Cunard Lines flagskib.

På QE 2 kan særligt udvalgte gæster overnatte “by invitation only” i royal suiten, hvor blandt andet dronning Elizabeth selv har overnattet.

Foreløbig er 224 af skibets kahytter og suiter omdannet til hotelværelser – til priser fra 150 dollars i døgnet. Når den officielle grand opening kommer til oktober vil der i alt være 600 værelser og suiter. QE 2 vil som hotelskib blandt andet have 13 restauranter og barer samt for eksempel et mindre kasino.

Troppetransportskib under Falklands-krigen
Da QE 2 blev pensioneret havde skibet gennem årene haft 2,5 millioner passagerer og gennemført 812 sejladser over Atlanten, primært fra Southampton i England til New York samt foretaget 25 verdensomspændende krydstogter.

Blandt de mange berømte gæster, der gennem årene har sejlet med QE 2, er udover dronning Elizabeth også Nelson Mandela, Beatles-medlemmerne Ringo Starr og George Harrison, musikeren David Bowie og filmstjerner som Elizabeth Taylor og John Travolta.

I 1982 var skibet udlejet som troppetransportskib under Storbritanniens krig mod Argentina om Falklands Øerne i det sydlige Atlanterhav. I den periode husede QE 2 omkring 3.000 britiske soldater.

Relaterede artikler:

Dubai har fortsat verdens højeste hotel

Singlekabiner på Cunards flagskib

289 anholdt for at fotografere kvinder på stranden

 

x

Læs Også

Lufthavnshotel får ny forpagter

Et år efter svensk ejendomsinvestor overtog hotel tæt på Københavns Lufthavn overgives driften fra tirsdag til dansk driftsselskab, som dermed får det hidtil største hotel i sin portefølje.

Nyt Marriott-hotel til København

Til marts næste år åbner hotellet med 228 værelser i Københavns Sydhavn – over to år forsinket. Bag hotellet står dansk hoteldriftsselskab, der er datterselskab til Zleep Hotels.

Hoteller og højskoler måske i Rejsegarantifonden

Når den reviderede pakkerejselov træder i kraft 1. juli kan det betyde, at for eksempel hoteller, der sælger sammensatte rejser, og foreninger, der arrangerer pakkerejser, skal registreres i Rejsegarantifonden.

Københavnsk hotel får ny ejer

Et investeringsselskab har købt bygningen med Best Western Plus Hotel City Copenhagen – hotellets hidtidige direktør skal med sin forretningspartner stå i spidsen. De er interesserede i andre hoteller.

Nordisk premiere på nyt hotelmærke

Radisson skal have sit 3. hotel i den islandske hovedstad – det bliver samtidig nordisk premiere på hotelkædens nyeste varemærke, som der endnu kun er to af i Europa.

Scandic skal bruge 800 nye ansatte

Mens Danmarks største hotelkæde i dag har 1.200 medarbejdere vokser tallet de næste fem år 66 procent når kæden får nye hoteller i navnlig København, men også Aarhus. Der skal bruges nye ansatte på 22 områder.