Queen Elizabeth 2 var i flere årtier et af verdens mest berømte krydstogtskibe, der navnlig sejlede mellem England og New York. Nu er det blevet hotelskib i Dubai. Foto: PCFC Hotels.

Berømt krydstogtskib åbner som hotel

Dubais nyeste luksushotel er også dets ældste – Queen Elizabeth 2, der blev søsat i 1967, er omdannet til hotel med i første omgang 224 værelser. Ved den officielle åbning til oktober vil der være mindst 600.

Queen Elizabeth 2 (QE2) var i årtier et af verdens mest berømte krydstogtskibe. Rederiet Cunard pensionerede næsten 300 meter lange QE2 i 2008. Siden blev det solgt for 100 millioner dollars til et konsortium, der nu for cirka samme beløb har omdannet det til hotelskib – fast forankret i havnebyen Mina Rashid i Dubai. QE 2 bestyres nu af PCFC Hotels, der ejes af myndighederne i Dubai.

QE 2 blev navngivet i 1967 af dronning Elizabeth II ved skibsværftet Clydebank i Skotland – og de følgende over 30 år var skibet rederiet Cunard Lines flagskib.

På QE 2 kan særligt udvalgte gæster overnatte “by invitation only” i royal suiten, hvor blandt andet dronning Elizabeth selv har overnattet.

Foreløbig er 224 af skibets kahytter og suiter omdannet til hotelværelser – til priser fra 150 dollars i døgnet. Når den officielle grand opening kommer til oktober vil der i alt være 600 værelser og suiter. QE 2 vil som hotelskib blandt andet have 13 restauranter og barer samt for eksempel et mindre kasino.

Troppetransportskib under Falklands-krigen
Da QE 2 blev pensioneret havde skibet gennem årene haft 2,5 millioner passagerer og gennemført 812 sejladser over Atlanten, primært fra Southampton i England til New York samt foretaget 25 verdensomspændende krydstogter.

Blandt de mange berømte gæster, der gennem årene har sejlet med QE 2, er udover dronning Elizabeth også Nelson Mandela, Beatles-medlemmerne Ringo Starr og George Harrison, musikeren David Bowie og filmstjerner som Elizabeth Taylor og John Travolta.

I 1982 var skibet udlejet som troppetransportskib under Storbritanniens krig mod Argentina om Falklands Øerne i det sydlige Atlanterhav. I den periode husede QE 2 omkring 3.000 britiske soldater.

Relaterede artikler:

Dubai har fortsat verdens højeste hotel

Singlekabiner på Cunards flagskib

289 anholdt for at fotografere kvinder på stranden