Forgyldte Gevora Hotel i Dubai er med sine 356 meter nu verdens højeste hotel – hotellet har i alt 528 værelser og suiter. I baggrunden anes verdens højeste bygning, Burj Khalifa.

Dubai har fortsat verdens højeste hotel

Det nyåbnede Gevora Hotel i Dubai er med sine 356 meter nu verdens højeste hotel – den hidtidige indehaver af rekorden ligger også i Dubai.

Hidtil har JW Marriott Marquis hotellet i Dubai været verdens højeste hotel – men nu er det netop blevet slået med en meters penge af et andet luksushotel, Gevora Hotel.

Det nye Gevora-hotel strækker sig 75 etager op og byder blandt andet på 528 værelser og suiter, den mindste deluxe suite er på 46 kvadratmeter, mens den største suite med to soveværelser har 85 kvadratmeter.

Ved at bygge hotellet en meter højere end JW Marriott Marquis har ejerne af Gevora-hotellet blandt andet sikret sig masser af presseomtale som verdens højeste hotel. Men mens Gevora Hotel har de nævnte 528 værelser og suiter har JW Marriott Marquis til gengæld har tre gange så mange værelser og suiter, nemlig 1.608.

Fitnesscentre for mænd og kvinder
Gevora Hotel i Dubai har fem restauranter, men ingen alkoholbevilling. Omvendt har hotellet på sin 71. etage et stort luksuriøst spa og wellness-center – og på 12. etage er der et stort fitnesscenter, hvor mænd og kvinder kan træne hver for sig.

Gevora Hotel ligger ved siden af Rotana-hotellet Rose Rayhaan, der tidligere var verdens højeste hotelbygning med sine 333 meter – det var indtil Marriott Marquis åbnede og snuppede den titel.

Dubai er også hjemsted for verdens højeste bygning de seneste ti år, Burj Khalifa er næsten 830 meter højt og rummer blandt andet ejerlejligheder, kontorer og butikker.

I øvrigt er Dubai i 2020 vært for verdensudstillingen Expo 2020, der i alt forventes at tiltrække omkring 20 millioner besøgende. Dubai er en del af De Forenede Arabiske Emirater – det arealmæssigt største af de i alt syv emirater er Abu Dhabi, der også er føderationens hovedstad.

Relaterede artikler:

Dubai indfører moms

Årets største nyheder i Dubai

Emirates har nu 100 Airbus A380

x

Læs Også

Dansk firma bag ny Marriott-hotel i Norge

Det danske hoteldriftsselskab Core Hospitality skal stå for driften af kommende Marriott-hotel i Bergen – Core åbner selv et tilsvarende hotel i København næste år.

Luksushotel får Michelin-restaurant som partner

Boutique hotelkæden Brøchner Hotels går i strategisk samarbejde med den to-stjernede Michelin-restaurant Kadeau omkring femstjernede Hotel Herman K, der åbner i København til juni.

Kendt kæde af boutiquehoteller atter i Skandinavien

For 10. år i træk er amerikanske Kimpton Hotels i disse dage på årligt salgsbesøg i København, Stockholm og Oslo. Kæden er på vej med sit andet europæiske hotel – og har også kig på Skandinavien.

Storaktionær vil væk fra Hilton

Den største aktionær i Hilton mangler mange milliarder for at kunne betale kommende gældsposter og vil derfor sælge sine 26 procent af Hilton Worldwide Holdings.

Nyt hotel ved Københavns Lufthavn

Danmarks største hotelkæde åbner i 2021 nyt hotel med 357 værelser ved Københavns Lufthavn. I alt har kæden fem nye danske hotelprojekter på vej med over 2.000 værelser.

København er måske billigere end Stockholm

Nu er det hverdag igen, og i begge byer var hotelpriserne i bund i selve påsken, men også her så det ud til at være billigst i København. Booking.com giver en pejling, der overrasker.