Forgyldte Gevora Hotel i Dubai er med sine 356 meter nu verdens højeste hotel – hotellet har i alt 528 værelser og suiter. I baggrunden anes verdens højeste bygning, Burj Khalifa.

Dubai har fortsat verdens højeste hotel

Det nyåbnede Gevora Hotel i Dubai er med sine 356 meter nu verdens højeste hotel – den hidtidige indehaver af rekorden ligger også i Dubai.

Hidtil har JW Marriott Marquis hotellet i Dubai været verdens højeste hotel – men nu er det netop blevet slået med en meters penge af et andet luksushotel, Gevora Hotel.

Det nye Gevora-hotel strækker sig 75 etager op og byder blandt andet på 528 værelser og suiter, den mindste deluxe suite er på 46 kvadratmeter, mens den største suite med to soveværelser har 85 kvadratmeter.

Ved at bygge hotellet en meter højere end JW Marriott Marquis har ejerne af Gevora-hotellet blandt andet sikret sig masser af presseomtale som verdens højeste hotel. Men mens Gevora Hotel har de nævnte 528 værelser og suiter har JW Marriott Marquis til gengæld har tre gange så mange værelser og suiter, nemlig 1.608.

Fitnesscentre for mænd og kvinder
Gevora Hotel i Dubai har fem restauranter, men ingen alkoholbevilling. Omvendt har hotellet på sin 71. etage et stort luksuriøst spa og wellness-center – og på 12. etage er der et stort fitnesscenter, hvor mænd og kvinder kan træne hver for sig.

Gevora Hotel ligger ved siden af Rotana-hotellet Rose Rayhaan, der tidligere var verdens højeste hotelbygning med sine 333 meter – det var indtil Marriott Marquis åbnede og snuppede den titel.

Dubai er også hjemsted for verdens højeste bygning de seneste ti år, Burj Khalifa er næsten 830 meter højt og rummer blandt andet ejerlejligheder, kontorer og butikker.

I øvrigt er Dubai i 2020 vært for verdensudstillingen Expo 2020, der i alt forventes at tiltrække omkring 20 millioner besøgende. Dubai er en del af De Forenede Arabiske Emirater – det arealmæssigt største af de i alt syv emirater er Abu Dhabi, der også er føderationens hovedstad.

Relaterede artikler:

Dubai indfører moms

Årets største nyheder i Dubai

Emirates har nu 100 Airbus A380

x

Læs Også

EU stiller nye krav til Airbnb

EU-Kommissionen har givet Airbnb til udgangen af august til at svare på nye forbrugerklager over vildledende forretningsmetoder. Horesta tilfreds med skærpet EU-holdning.

Kæde af luksushoteller bliver lidt større

Small Luxury Hotels of the World har den sidste måneds tid fået nye medlemmer i England, Frankrig, Kina og USA af den eksklusive klub. Der er kun to SLH-hoteller i Danmark.

Lavpriskæde får nyt hotel ved København

Den danske lavpriskæde Zleep skal have nyt hotel med nyt koncept med hotellejligheder. Hotellet med 112 værelser åbner i 2020. Kæden har netop ansat salgsdirektør.

Nyt hotel får bydelens fotos på værelserne

I september åbner Scandic et af sine mere unikke nye hoteller, Kødbyen på Vesterbro i København. De 370 værelser skal blandt andet udsmykkes med flotte fotos fra kvarterets beboere.

Hotelkæde skal bruge 25.000 nye medarbejdere

Svenske hoteller tiltrækker ikke nok nye ansatte. Nyt samarbejde mellem Nordic Choice Hotels og uddannelsesinstitution skal i Sverige med jobgaranti afhjælpe noget af den akutte mangel.

Kendt hotel blev større

”Lavprisselskaberne fra Aalborg Lufthavn er blandt vores største konkurrenter,” siger direktøren for berømte Ruths Hotel i Gammel Skagen, der netop har fået seks nye værelser.