Jumeirah Open Beach. (Foto: Dubai Tourism)

289 anholdt for at fotografere kvinder på stranden

Der var sidste år 1.725 lovovertrædelser på strandene i Dubai. Det spænder fra at tage fotos af kvinder, over forstyrrelser af de badende, til at svømme i undertøj.

Det lokale politi i emiratet Dubai ved Den Persiske Golf havde i 2017 travlt med at holde opsyn på strandene, og der blev registreret i alt 1.725 lovovertrædelser.

Dubais politirapporter viser, at 289 af lovovertrædelserne gik på at fotografere kvinder på stranden, uden de vidste det, mens 743 sager handlede om forstyrrelse af de øvrige badegæster.

Ifølge Abdul Qader Al Bannai, der er direktør for den lokale havnepolitistation, blev 256 personer anholdt for at svømme i deres undertøj:  “Det er ulovligt at tage billeder af kvinder på strandene uden deres vidende. Det er vores mål at sørge for, at det stigende antal badegæster i Dubai føler sig godt tilpas og trygge i forhold til uromagere og lovovertrædere”, siger Al Bannai til Gulf News.

Halvering af drukneulykker
Havnepolitistationen kontrollerer transporten til søs og de offentlige strande – Jumeirah Open Beach, Umm Suqeim Beach, JBR og Al Mamzar Beach Park.

Samtidig kan politidirektør Al Bannai offentliggøre, at der var 14 dødsfald og fire kvæstelser på strandene sidste år, hvilket er en nedgang i forhold til 2016, hvor der var 29 dødsfald og seks kvæstelser.

“Det er en nedgang på 50 procent i antallet af drukneulykker og dødsfald på strandene. De sikkerhedsprogrammer, som vi indførte sidste år sammen med vores opmærksomhedskampagner har været med til at reducere antallet af drukneulykker”, tilføjer Al Bannai, som også roser det stigende antal livredderstationer på strandene.

“Vi har 15 livreddertårne, som rykker lynhurtigt ud i tilfælde af potentielle drukneulykker”, siger han.

Dubais politi opfordrer badegæsterne til at være ekstra påpasselige efter solnedgang, da Dubai Municipalitys livreddere kun er til stede fra solopgang til solnedgang.

Færre tyverier
“Mange badegæster er ikke opmærksomme på almindelige baderegler, når de går i vandet fra strandene. Vores politipatruljer er altid til rådighed på strandene i tilfælde af ulykker, men de har brug for gæsternes samarbejde for yderligere at nedbringe problemet”, siger Al Bannai, som også opfordrer badegæsterne til ikke at efterlade deres værdigenstande på stranden mens de går i vandet. Antallet af tyrerier er halveret, men bør komme endnu længere ned: ”Vi havde 30 anmeldelser om tyveri sidste år mod 60 året før”.

Politiets statistikker viser, at 246 efterlod deres værdier på strandene uden opsyn sidste år.

Politistationen registrerede 303 overtrædelser af reglerne for jet ki sidste år mod 210 i 2016. Overtrædelserne omfatter sejlads i forbudte områder, forstyrrelse af badegæster, manglende brug af redningsveste, manglende jetski -icens og for høj hastighed.

 

Relaterede artikler:

Dubai indfører moms

Årets største nyheder i Dubai

Boardingkort som rabatkort i Dubai