Den verdensberømte engelske skuespiller Dame Helen Mirren bliver gudmor for luksuskrydstogtskibet Scenic Eclipse, der har sin jomfrusejlads fra Island i august og officielt døbes i New York i september. Foto: Scenic Luxury Cruises & Tours.

Berømt skuespiller bliver gudmor for krydstogtskib

For at få medieomtale bruger krydstogtrederier gerne verdensberømtheder som gudmor for nye skibe. Således også rederiet Scenic ved navngivningen af sin første Discovery Yacht, Scenic Eclipse.

Det sejlende high end luksusprodukt Scenic Eclipse får den verdensberømte engelske skuespiller Dame (den kvindelige britiske modsvarighed til Sir, red) Helen Mirren som gudmor. Hun er blandt andet berømt som vinder af en Oscar for hendes rolle i filmen The Queen fra 2007 om Dronning Elizabeth i perioden omkring Prinsesse Dianas død.

Nu er Helen Mirren blevet bedt om at blive gudmor for skibet Scenic Eclipse, der har 114 suiter, alle med balkon og hver med plads til to rejsende.

Skibet navngives i New York den 10. september, men skal inden da afsted på sin jomfrusejlads. Den afgår fra Islands hovedstad, Reykjavik, den 15. August og ankommer efter 13 dage til Quebec i Canada den 27. august.

”Scenic Eclipse er et unikt skib, der kræver en unik personlighed som gudmor,” siger Glen Moroney, grundlægger af og bestyrelsesformand for Scenic-rederiet og tilføjer:

”Det glæder os at Dame Helen Mirren bliver gudmor for Scenic Eclipse – hendes stil, skønhed og udstråling passer med det koncept, vi har tiltænkt for Scenic Eclipse.”

I pressemeddelelsen fra Scenic siger Helen Mirren: ”Jeg er beæret over at være blevet valgt til gudmor for et så smukt skib som Scenic Eclipse. Hun (skibet, red) star foran mange eventyr og et spændende liv når hun sejler med sine gæster i stor stil til fantastiske destinationer.”

Som gudmor skal Helen Mirren blandt andet knuse en flaske champagne mod skroget på det nye skib ved navngivningsceremonien i New York.

10 spisemuligheder
Scenic Eclipse er på længde med en fodboldbane, det har kun suiter med balkon, der er ti spisemuligheder ombord med alt fra asiatisk til fransk inspireret mad samt for eksempel en buffet ved poolen.

Ikke nok med det, skibet har også to helikoptere hver med plads til seks passagerer samt en mini ubåd med plads til ligeledes seks passagerer, der kan komme cirka 300 meter ned under havoverfladen.

Skibet har naturligvis en 24 timers butlerservice – og er i øvrigt bygget til at kunne sejle i isfyldte farvande.

Selve Scenic Luxury Cruises & Tours har eksisteret i over 30 år og har produkter indenfor såvel krydstogter til havs som på floder, naturligvis med fem stjerner. Rederiets generalagent i Danmark er rejsebureauet Bella Vista.

Relaterede artikler:

På krydstogt med Oprah Winfrey

MSC Cruises præsenterede nyt stort krydstogtskib

Grevinde og prins skrev i gæstebogen