Arkivfoto fra et tidligere besøg af Queen Mary 2 udfor Helsingør med Kronborg til venstre.

Grevinde og prins skrev i gæstebogen

Grevinde Alexandra og hendes søn Prins Felix besøgte den store oceanliner Queen Mary 2, da krydstogtskibet tirsdag lagde til ud for Helsingør.

Queen Mary 2 stikker for dybt til at kunne gå til kaj i Københavns Havn, så for sjette gang ankrede kæmpeskibet op udfor Helsingør, hvorfra passagererne blev sejlet i land og afsted på deres udflugter til blandt andet København og Kongernes Nordsjælland.

Klik for stort format: Grevinde Alexandra og Prins Felix besøgte Queen Mary 2, mens skibet lå ud for Helsingør. De skrev i skibets nuværende gæstebog, hvor skibets gudmor, Dronning Elizabeth II, skrev i den første – forrest på fotoet. På billedet er skibets kaptajn, Peter Philcott, til højre, mens den anden officer er skibets såkaldte deputy captain. Foto: Jesper Boas Smith.

Blev gæsterne, der var indbudt til at besøge Queen Mary, QM2 blandt venner, var grevinde Alexandra og prins Felix, der har prins Joachim som far. Ombord på skibet skrev de blandt andet i den aktuelle gæstebog – i den første gæstebog havde skibets gudmor, Dronning Elizabeth II, skrevet som den første.

Queen Mary 2, der blev taget i drift i 2004, havde ved besøget i Helsingør cirka 1.000 passagerer ombord – det 345 meter lange skibe har kapacitet til 2.600 passagerer og en besætning på 1.250.

6. besøg fra QM2
Birgitte Bergman, der arbejder med krydstogtturisme for Helsingør Havn, er en af hovedkræfterne bag at få Queen Mary til Helsingør. Hun siger til TV 2 Lorry: ”Der går to til fem år, fra vi har et møde med et rederi, til krydstogtskibene faktisk kommer her. Så det har været en lang proces, men det er sjette gang Queen Mary er her, og det er vi rigtig glade for.”

Der var fortrinsvis tyske, engelske og amerikanske passagerer på QM2 – og Birgitte Bergman mener, der er stort potentiale for at få endnu flere krydstogtturister til Helsingør. ”Vi har rigtig mange krydstogtskibe, som sejler forbi herude i Øresund, som skal op til Norge, hvor vi kan lave en ruteplan, så de også stopper i Helsingør,” siger hun.

Queen Mary 2 er fra rederiet Cunard Line, hvis danske generalagent er Bella Vista, en del af Travel House, der blandt andet også omfatter Profil Rejser,

Relaterede artikler:

Snart gensyn med oceanliner i København

Dobbelt så mange krydstogtpassagerer i danske havne

Københavns Lufthavn fik første A350-rute