Bier erobrede togstation

”Jeg har aldrig set mage!”, sagde stationsforstander Terje Andersen hos NSB i Fredrikstad da de uvelkomne gæster atter var trygt tilbage i deres bikuber. Han havde besøg fra Jernbaneverket og var på rundvisning på stationsområdet, da han og gæsten pludselig blev overrumplet af en bisværm.

”Vi konstaterede, at der kom flere og flere bier og fandt det klogest at stikke af. Da vi var løbet nogle meter og vendte os for at se, hvad der skete, viste det sig, at vi blev forfulgt af en kæmpemæssig bisværm”, beretter stationsforstanderen, som oven i købet er alergisk overfor bistik.

Det første han gjorde var at opfordre passagererne på stationen om at holde sig på afstand af de sværmende gæster.

”Ikke mindst et ungt par, som lå og hyggede sig, måtte løbe af sted så hurtigt, at de ikke fik skoene med”, fortæller han.

Efter nogen tid kom både en biavler og medier til stedet. Bierne satte åbenbart mest pris på biavleren, som kunne lokke nogle ned i en bikube, mens andre overfaldt en tv-fotograf.

”Han blev for nærgående med sit kamera, og bierne ville ikke fotograferes. Biavleren sprøjtede vand på biflokken, hvilket beroligede dem, så de kunne skrabes ned i en bikube.

Skrevet af web-redaktionen