Højhastighedstog i Norge

NSB har bestilt 50 nye togsæt til levering fra 2011. De er oprindeligt bestilt med en tophastighed på 160 kilometer i timen, men nu har producenten Stadler fået besked om at levere togene med 200 kilometer i timen som tophastighet.

 

”Vi troede ikke vi havde brug for højere hastigheder med de spor der skal trafikeres, men hvis satsningen i den nationale transportplan for de næste ti år bliver gennemført, kan vi på en del strækninger køre betydeligt hurtigere, og NSB vil ikke være den som bremser hastigheden”, siger Stein Nilsen, chef for NSB Persontog.

 

Transportminister Liv Signe Navarsete støtter beslutningen:

”Dette er fremtidsrettet og vil både give kortere rejsetider og flere afgange. Samtidig forpligter det os til at følge op på udbygningen af jernbanenettet som vi har lovet, og det har vi tænkt os st gøre”, siger hun til Aftenposten.

 

Skrevet af Flemming Juul

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.