Atombunkeren i Rold Skov ligger 60 meter under nordjyske Rebild Bakker. Foto: Lars Horn/Baghuset for Nordjyske Museer.

Billetter til nyt dansk museum kan kun købes online

Forsinket på grund af ynglende flagermus, corona og materialemangel åbner den tidligere tophemmelige koldkrigsbunkeren REGAN Vest i Rold Skov for publikum til februar næste år.

”Vi glæder os meget til at åbne REGAN Vest den 13. februar og invitere indenfor. Det er noget, vi har arbejdet på i over ti år,” siger Lars Christian Nørbach, direktør for Nordjyske Museer, som Koldkrigsmuseet REGAN Vest er en del af.

Navnet REGAN er en sammentrækning af ”REGeringsANlæg.” Der findes også et REGAN Øst, i skoven Krogenberg Hegn i Nordsjælland.

REGAN Vest blev taget i brug i 1969 og fjernet fra beredskabet i 2012. REGAN Vest havde plads til 350 personer og har blandt andet et hospital og 232 rum.

Nordjyske Museer skriver i en pressemeddelelse, at det nye museum, REGAN Vests, hovedattraktion er den atomsikre bunker, der blev opført i al hemmelighed i midten af 1960’erne. Bunkeren skulle huse særligt udvalgte – regeringen, embedsmænd og kongehuset – ved en atomkrig.

Bunkeren står uberørt og fuldt møbleret med alt originalt interiør intakt – lige fra Arne Jacobsen-stole og lamper over sengetøj fra Nordisk Fjer til kommunikationsudstyr, NATO-stempler og papirklips.

Indgangen skjult bag almindelig murstensvilla
Museet består af flere delelementer. Indgangen til bunkeren ligger skjult bag en helt almindelig gul murstensvilla på Røde Møllevej i Skørping, cirka midtvejs mellem Aalborg og Hobro. Indtil 2010 boede bunkerens maskinmester i villaen med sin familie.

I en nyopført velkomstbygning tæt ved villaen fortælles om dagliglivet under den kolde krig, frygten for atomkrig samt samfundets forberedelser, hvis krigen brød ud.

Kun muligt at købe billet online
På grund af den enorme forhåndsinteresse og de begrænsede muligheder bunkeranlægget har i forhold til at lukke mange ind på samme tid, er det kun muligt at besøge bunkeren på rundvisninger.

Og billetterne kan kun købes online på nordjyskemuseer.dk – det er ikke muligt at købe billet ved ankomst til museet, understreges det.

I første omgang sætter Nordjyske Museer billetter i salg til to typer rundvisninger. En almindelig guidet rundvisning koster 260 kroner, mens en særrundvisning står til 510 kroner.

I første omgang sættes billetter i salg til perioden frem til og med påsken næste. Billetter til næste sommer sættes i salg senere og oplyses gennem museets nyhedsbrev og Nordjyske Museers hjemmeside.

 

Relaterede artikler:

Atombunker del af ny dansk turistattraktion

Danske attraktioner tabte halvdelen af gæsterne

Koldkrigsmuseum overtager ubåd