Europcar, Danmarks største biludlejer, har i højsæsonen omkring 7.300 biler til udlejning – bilerne er delt op i to flåder, med og uden danske afgifter, sidstnævnte kan danske statsborgere ikke leje. Foto: Europcar.

Biludlejer ser stor vækst i Danmark

Danmarks største biludlejningsselskab, Europcar, har en fremgang i Danmark i udlejede biler til udenlandske turister denne sommer på cirka 20 procent sammenlignet med sidste år.

”Vi har ikke sat priserne ned, men har alligevel taget markedsandele på det danske marked, hvor vi også ser en bedre omsætning og et stigende antal udlejninger end sidste års højsæson.”

Det siger Rasmus Borup Dahl, der 1. februar kom til Europcar (Østergaard Biler) som chef for biludlejningsselskabets incomingsalg i Danmark, til STANDBY.dk

Ifølge Rasmus Borup Dahl er incomingmarkedet til Danmark når det gælder leje af biler hos Europcar cirka 20 procent højere end samme tid sidste år. Kunderne kommer navnlig fra USA, Storbritannien, Frankrig og Italien samt store dele af resten af Europa.

”Europcar har over 40 udlejningsstationer i Danmark med stationerne i Københavns Lufthavn og på vores største station i København, på Gl. Kongevej, som de største. Men vækst i biludlejning her i Danmark sker ikke kun her i København, men over hele landet – selvfølgelig lejes der navnlig mange biler ud via vores kontorer i andre store danske lufthavne som Billund og Aalborg,” siger Rasmus Borup Dahl og tilføjer:

”Vi hører jo også fra VisitDenmark, at der er et stigende antal turister i Danmark i år – og det er godt for alle, ikke kun os i biludlejningen, men for eksempel også hoteller, restauranter og så videre.”

7.300 biler til udlejning
I snit lejer udenlandske turister en bil hos Europcar i Danmark i 6,3 dage. Selskabet har i alt op til 7.300 personbiler til udlejning denne sommer.

Disse er en blanding af de såkaldte valutabiler, eller ”frie biler,” der kun kan lejes af udlændinge uden bopæl i Danmark, da der ikke er de samme afgifter på bilerne som på de biler, danskerne kan leje. Og så er der de ”normale” biler med danske afgifter pålagt, hvilket gør dem dyrere.

”Vi har alt fra små biler til for eksempel eldrevne Jaguar-biler. De biler, der i år navnlig er efterspørgsel på, er de såkaldte MPV’er, større familiebiler. Disse lejes af udlændinge, men for eksempel også af udlandsdanskere der er hjemme i nogle uger på sommerferie.

En mindre udlejningsgruppe er til for eksempel udenlandske musikere der er i Danmark for at spille til festivaler og har behov for minibusser for at komme rundt med musikere og deres udstyr. ”Dette område er også blevet god niche for os,” siger Rasmus Borup Dahl.

Europcar størst i Danmark
Europcar/Østergaard Biler har cirka en tredjedel af det danske marked for biludlejning; Avis Budget, Enterprise, Hertz og Sixt har samlet ligeledes en tredjedel, resten er hos lokale biludlejere i Danmark.

I højsæsonen har Europcar i Danmark omkring 8.000 udlejningsbiler, varevogne med mere på omkring 40 udlejningsstationer og omsætter på årsbasis for cirka en halv milliard kroner på det danske marked.

Indtil 2017 år var Europcar Danmark ejet af milliardæren Karsten Ree, der efter knap fire års ejerskab solgte til den franske Europcar International-koncern. Selve Europcar International udlejer over 300.000 biler i mere end 140 lande.

Relaterede artikler:

Europcar ansætter kendt profil til leisuresalg

Stort biludlejningsfirma skifter direktør i Danmark

Verdens største biludlejningsselskab til Sverige