Biludlejningsselskabet Enterprise åbner den 4. juni en station i Stockholm Arlanda, som ses her på billedet. Foto: Enterprise

Verdens største biludlejningsselskab til Sverige

I begyndelsen af næste uge åbner verdens største biludlejningsselskab, Enterprise, i Stockholm Arlanda. Biludlejeren satser på at åbne flere svenske stationer de næste år.

Tirsdag i næste uge – den 4. juni – slår Enterprise Rent-A-Car dørene op til en helt ny biludlejningsstation i Sveriges hovedstadslufthavn, Stockholm Arlanda.

Enterprise-koncernens to andre brands, Alamo og National, vil ligeledes blive tilgængelig i Stockholm-lufthavnen. Det er det danske selskab Shared Mobility A/S, der også står for de tre brands i Danmark, som har lavet en aftale med Enterprise Holdings om at gå ind på det svenske marked.

Enterprise har som strategi at være massivt til stede i hele Europa med gode partnere, der også fokuserer på at have de mest tilfredse kunder. Shared Mobility har i denne sammenhæng en nøglerolle, og selskabet skal ligeledes drive de tre biludlejnings-brands i Norge.

Stor efterspørgsel
Enterprise indleder således det svenske eventyr med en station i Stockholm Arlanda, men ambitionen er at ekspandere til endnu flere svenske byer og lufthavne i de kommende år. Indtil videre glæder selskabet sig dog til åbningen i den svenske hovedstad.

”Jeg er stolt over at være en del af en organisation, der har haft en så succesfuld start i Danmark, og jeg glæder mig til at føre den ekspertise og unikke kundeservice-kultur videre til Sverige,” siger Ole Grønvold, Enterprises landechef i Sverige.

”Vores nye station i Arlanda oplever allerede stor efterspørgsel fra kunder i Norden, men også fra England, Frankrig, Tyskland, Spanien og ikke mindst fra Enterprises hjemland, Amerika. Jeg kan virkeligt mærke, at vi er en del af en stor velkendt, global organisation med et fantastisk ry, og jeg er meget ydmyg over at skulle videreføre både den amerikanske og danske arv heroppe.”

Glad for dansk samarbejde
Enterprise stammer fra USA, hvor biludlejningskoncernens grundlægger, Jack Taylor, navngav selskabet efter hangarskibet USS Enterprise, hvor han var i tjeneste. I dag har Enterprise cirka 10.000 udlejningssteder fordelt på 90 lande.

”Det er essentielt for os at kunne tilbyde en god billeje-løsning til folk, der bor, arbejder og rejser på tværs af Europa. Sverige er et vigtigt og voksende marked, og vi skal selvfølgelig være der, hvor vores kunder er, og vi er utroligt glade for, at det netop er Shared Mobility med deres fornemme track record fra Danmark, der er vores partner her,” siger Peter A. Smith, direktør for global franchise i Enterprise Holdings.

Enterprise åbnede i Danmark første gang i februar i 2015 med en station i Københavns Lufthavn, og siden har biludlejningsselskabet åbnet yderligere 12 stationer og ansat over 100 medarbejdere. Sidste år blev mere end 50.000 biler lejet ud.

 

Relaterede artikler:

Verdens største biludlejer nu i Danmark

Verdens største biludlejer lander i Billund

Biludlejningsgigant udvider i Skandinavien