Hertz – en af verdens største biludlejningskoncerner – ikke haft orden i sine systemer i USA. Det betød mange hundrede kunder blev politianmeldt for at have stjålet Hertz-biler, selv om alt var i orden. Arkiv-PR-foto: Hertz.

Biludlejningsgigant betaler milliardbeløb efter rod

I et forlig med flere hundrede amerikanske kunder betaler Hertz i USA nu 1,1 milliarder danske kroner i kompensation efter rod i sine systemer, der betød af Hertz-kunder blev anholdt af politiet.

I alt vil Hertz i USA betale 168 millioner dollars som kompensation til i hvert fald 364 kunder på det amerikanske hjemmemarked, oplyser biludlejningsgiganten i en pressemeddelelse.

Sagen har bund i rod i Hertz’ interne systemer, der ikke fik registreret, hvornår kunderne afleverede deres udlejningsbiler.

Fordi Hertz ikke havde styr på sine systemer, blev kunder politianmeldt for at have stjålet Hertz-biler. Som konsekvens af politianmeldelserne, blev nogle kunder, der for eksempel havde forlænget lejeperioden på deres Hertz-bil, stoppet af amerikansk politi og anholdt, skriver avisen USA Today.

Andre klagepunkter fra vrede Hertz-kunder skyldes manglende registreringer hos Hertz i USA om, hvornår bilerne blev returneret til Hertz, om lejemålene var blevet forlænget, uden at Hertz havde registreret det, eller betalinger for lejemålene.

I USA har Hertz også biludlejningsvaremærkerne Dollar og Thrifty. De fejlagtige politianmeldelser i USA ramte ikke kun Hertz-kunder, mens også lejere hos Dollar og Thrifty.

Gøre det rigtige for vores kunder
Hertz’ nyeste koncernchef, Steven Scherr, sagde ved sin tiltrædelse i februar i år, at han ville prioritere denne sag, der har udviklet sig til en imageskandale for Hertz i USA.

Hertz har ifølge sit eneste kvartalsregnskab cirka 500.000 udlejningsbiler på verdensplan, hvoraf de omkring 400.000 kører i USA.

”Hertz skal gøre hvad der er rigtigt for kunder, der ikke er blevet behandlet fair. Hertz skal igen sætte kunderne i første række; det gør vi med denne nye aftale med de berørte kunder,” siger Steven Scherr i pressemeddelelsen fra Hertz, der har globalt hovedkvarter i Florida.

Koncernchefen siger videre: ”Hertz kan ikke altid gøre tingene perfekt, men vi prøver hver dag at gøre vores bedste for vores mange millioner årlige kunder.”

I maj 2020, i starten af coronakrisen, gik Hertz i kontrolleret konkursbeskyttelse i USA, Chapter 11, da markedet var faldet ud af biludlejningsbranchen. Hertz kom sidste sommer ud af konkursbeskyttelsen, efter at have fået saneret sin milliardgæld og fået nye ejere.

 

Relaterede artikler:

Markant stigning i forbrugerklager over billeje

Hertz officielt ude af konkursbeskyttelse

Ny dansk Hertz-partner har store forventninger