Hertz kan se frem til lysere tider efter at være kommet ud af sin kontrollerede betalingsstandsning. Samtidig vokser udlejningsmarkederne igen i blandt andet USA og Europa. Linkedinfoto fra Hertz Corporation.

Hertz officielt ude af konkursbeskyttelse

Biludlejningsgiganten har fået nye ejere, saneret sin milliardgæld, men har også 180.000 færre udlejningsbiler ligesom antallet af ansatte er kraftigt reduceret. Volvo har franchisen til Hertz i Norden.

Hertz Corporation, koncernen med Hertz Car Rental og varemærkerne Dollar og Thrifty, kan nu fortsætte rejsen. Hertz kom i maj sidste år i starten på coronakrisen i kontrolleret betalingsstandsning, Chapter 11, da rejser, og dermed også billeje, nærmest gik i stå.

De nye ejere, investeringsselskaberne Knighthead Capital Management og Certares Opportunities, har forsynet Hertz med 5,9 milliarder dollars, cirka 36,8 milliarder kroner, i ny egenkapital. Samtidig har Hertz fået fjernet næsten 80 procent af sine gældsposter på tæt på fem milliarder dollars, 31,2 milliarder kroner.

Men den nye ejerløsning har Hertz ”dramatisk forstærket sin egenkapital til at kunne finansiere drift og fremtidig vækst,” skriver CNN. Som led i tidligere aftaler for at nedbringe sin gæld, solgte Hertz sidste år 180.000 køretøjer. Der blev opsagt 12.000 medarbejdere alene i USA og 2.000 på verdensplan. Samtidig blev en række udlejningsstationer lukket.

Sidste år havde Hertz et underskud på 1,7 milliarder dollars mod et tab på 55 millioner dollars i 2019, året før coronakrisen. I 2020 omsatte Hertz-koncernen for 4,5 milliarder dollars, et fald på 46 procent i forhold til 2019. Mellem 2014 og 2019 har Hertz kun haft to regnskabsår med overskud. Ligeledes har Hertz haft fire koncernchefer de seneste seks år.

Volvo har Hertz i Norden
Konkursbeskyttelsen i USA har ikke påvirket Hertz i Norden. I Danmark ejes franchiserettighederne til Hertz Biludlejning af First Rent a Car Denmark, et 100 procent ejet datterselskab af Volvo Cars AB. First Rent a Car Denmark er en del af en nordisk gruppe.

Hertz blev grundlagt i Chicago i 1918 af Walter Jacobs, der i 1923 solgte firmaet til John Hertz, som omdøbte det til hans navn.

Hertz har gennem årene været ejet af det store pladeselskab RCA, flyselskabet United Airlines og senest af bilfabrikken Ford, der i 2005 solgte Hertz til en række investeringsselskaber. Disse er nu blevet afløst af de to nye hovedaktionærer.

Relaterede artikler:

Bilgigant vil købe stor biludlejningskoncern

Mangel på udlejningsbiler kan give højere priser

Biludlejningsselskab skifter atter direktør i Danmark

Hertz på vej ud af konkursbeskyttelse