Den tyske biludlejningsgigant Sixt har været ramt af et cyberangreb. Arkivfoto fra Berlin: Henrik Baumgarten.

Biludlejningsgigant ramt af cyberangreb

Sixt Biludlejning har været udsat for et cyberangreb. De centrale IT-systemer er genoprettet, men der vil være midlertidige forstyrrelser, især i kundeservice og på nogle filialer, oplyser Sixt.

Sixt Biludlejning har været udsat for et cyberangreb. De centrale IT-systemer er genoprettet, men der vil være midlertidige forstyrrelser, især i kundeservice og på nogle filialer.

Hovedkontoret hos tyske Sixt Biludlejning blev i weekenden ramt af et cyberangreb, skriver Sixt Danmark på Linkedin.

”Sikkerhedsforanstaltninger blev øjeblikkelig implementeret i overensstemmelse med planlagte protokoller. Efterfølgende kunne det bekræftes, at Sixt Worldwide var udsat for et cyberangreb, hvor Sixt kunne begrænse skaderne på et tidligt tidspunkt,” oplyser Sixt. Koncernen har over 2.200 udlejningskontorer i mere end 100 lande.

”Alle adgange til Sixts IT-systemer blev begrænset, som en del af Sixts standard sikkerhedsforanstaltninger. Mange centrale systemer, især hjemmesiden og apps, blev opretholdt og er fortsat kørende. Påvirkningen af virksomheden, dens drift og tjenester er derved blevet minimeret, skriver Sixt og tilføjer:

”Der vil desværre opleves midlertidige forstyrrelser, især i kundeservice og på nogle filialer. Sixt gennemfører nu en grundig undersøgelse med interne og eksterne eksperter.”

Måtte bruge kuglepen og papir
Hjemmesiden Bleepingcomputer.com citerer tyske medier for, at Sixt-afdelinger i fredags, da cyber-angrebet var værst, i visse tilfælde måtte bruge kuglepen og papir, da dele af Sixts IT-system var midlertidigt nede.

Og kunder, der ringede til Sixt, kunne høre denne indspillede besked: ”På grund af et teknisk problem er vi i øjeblikket ikke til rådighed og kan kun med forsinkelse besvare e-mails.”

Sixt har ikke oplyst årsagen til cyberangrebet, om det for eksempel kom fra hackere. Bleeping Computer har sendt spørgsmål via e-mail til Sixt, men har endnu ikke fået svar.

Den nordiske hotelkæde Nordic Choice Hotels blev i december sidste år ramt af et hackerangreb, der i flere dage generede driften.

Sidste sommer var den danske IT-virksomhed AK Techotel med hotelbookingsystemet Picasso i to uger påvirket af hackerangreb.

Relaterede artikler:

Hotelkæde ændrer datasystemer efter hackerangreb

Hotelkæde har ikke hørt fra hackere

Stor nordisk hotelkæde hårdt ramt af hackerangreb

”Den største IT-sikkerhedsrisiko sidder i direktionen”

Bookingsystem slås med følger af hackerangreb