Nordic Choice Hotels, der har fem af sine over 200 nordiske hoteller i Danmark, blev sidste måned udsat for et større hackerangreb, der dog hurtigt blev håndteret. PR-foto: Nordic Choice Hotels.

Hotelkæde ændrer datasystemer efter hackerangreb

Nordic Choice Hotels har efter hackerangrebet sidste måned gennemført en ”revolutionerende fornyelse af sine datasystemer.” Det var medvirkende til, at kæden hurtigt var på benene igen.

Efter Nordic Choice Hotels bookingsystemer, systemer til check in og check ud samt betalingsløsninger sidste måned blev ramt af et stort virusangreb, har kæden opdateret sine datasystemer. Det skriver hotelkæden, der ejes af den norske milliardær Petter Stordalen, i en pressemeddelelse.

Men i stedet for at købe ny hardware, har hotelkæden opgraderet dele af sit datasystem til CloudReady fra Google, hvilket giver en Chrome OS-oplevelse, skriver Nordic Choice Hotels.

I pressemeddelelsen står der også, at hackerangrebet på Nordic Choice Hotels, der har over 200 hoteller i Norden og Baltikum, skete med en aggressiv ransomware-virus. Det indebar, at alle påvirkede computer og datasystemer, blev krypterede og dermed i praksis var ubrugelige. Men ved hurtigt at sætte fart på implementering af Chrome OS-systemet fra Google, blev over 2.000 berørte computere hos Nordic Choice hurtigt konverteret.

Rengjorde over 2.000 computere
”Vi var nemlig allerede i gang med et pilotprojekt, om at konvertere vores eksisterende computere hos Nordic Choice Hotels fra Windows til CloudReady. Så da vi pludselig fik udfordringen ved cyberangrebet, besluttede vi at sætte ekstra fart på konverteringerne. Dette blev gjort på få dage, i stedet for som planlagt at skulle have varet flere måneder,” siger Kari Anna Fiskvik, chef for teknologi hos Nordic Choice Hotels, i pressemeddelelsen og tilføjer:

”Forenklet sagt, rengjorde vi alle berørte computere og installerede Googles CloudReady. Fordi vi siden sidste forår havde været i gang med dette projekt, kunne det gennemføres hurtigt, da hackerangrebet kom.”

I alt får 4.000 computere hos Nordic Choice nu det nye system. Dermed sparer hotelkæden over 60 millioner svenske kroner ved ikke at skulle købe nye computere, oplyses det.

I pressemeddelelsen fra Nordic Choice Hotels siger Google, at computer-konverteringerne hos hotelkæden var den hidtil største opgave af sin art med Google CloudReady i Norden.

Relaterede artikler:

Hotelkæde har ikke hørt fra hackere

Stor nordisk hotelkæde hårdt ramt af hackerangreb

”Den største IT-sikkerhedsrisiko sidder i direktionen”

Bookingsystem slås med følger af hackerangreb