Biludlejningsgigant udvider i Skandinavien

Biludlejningsselskabet Enterprise Rent-A-Car, der har været fire år i Danmark, åbner inden sommeren også i Sverige og Norge. Sidste år havde Enterprise 50.000 biludlejninger i Danmark.

Biludlejningskoncernen Enterprise, der også har varemærkerne Alamo og National, ekspanderer yderligere i Skandinavien. Enterprise åbnede for fire år siden Danmark – nu er turen kommet til Sverige og Norge. I første omgang åbnes biludlejningsstationer i landenes primære lufthavne, Arlanda ved Stockholm og Gardermoen ved Oslo.

Enterprise er ifølge egne oplysninger verdens største biludlejer. Bag den danske og nu skandinaviske franchise af Enterprise står Nordania, ejet af Danske Bank, og Danmarks største bilimportør, Semler, der blandt andet importerer Audi, Porsche, Seat, Skoda og VW til Danmark.

Klik for stort format. Per Markussen, der nu bliver skandinavisk salgsdirektør, kom til Enterprise i forbindelse med selskabets åbning i Danmark for fire år siden. Inden da var han en af topcheferne i det nordiske for erhvervsrejsebureauet BCD Travel. Foto: Enterprise.

Siden åbningen i Danmark har Per Markussen været salgsdirektør på det danske marked – som led i ekspansionen til resten af Skandinavien bliver han nu skandinavisk salgsdirektør. 

Per Markussen kom til Enterprise i forbindelse med selskabets åbning i Danmark – han var indtil da Vice President Nordic for erhvervsrejsebureauet BCD Travel.

Som konsekvens af åbningen i de to andre lande er Nikolaj Lagoni, et af omdrejningspunkterne i den danske opstart og ekspansion, udnævnt til landechef for Danmark, men indgår også i den strategiske opstart og udvikling af det skandinaviske selskab.

Administrerende direktør for det danske selskab, Tony Woolrych, bliver skandinavisk chef, mens Ole Grønvold er ansat som landechef for Norge og Sverige.

Siden sit indtog på det danske marked har Enterprise foreløbig åbnet 12 udlejningsstationer, i de tre største lufthavne, København, Billund og Aalborg, samt hos blandt andet nogle VW-forhandlere.

Per Markussen siger til STANDBY.dk, at Enterprise i år forventer at åbne endnu fire-fem udlejningsstationer i Danmark. Firmaet har typisk 1.700 udlejningsbiler i Danmark, men er oppe på omkring 2.500 i højsæsonen.

”Siden Enterprise officielt åbnede i Danmark 17. februar 2015 har virksomheden opnået en yderst fornuftig vækst, og fået en del store kunder blandt C25 virksomhederne i Danmark” siger Per Markussen. Enterprise har udover almindelig biludlejning også et leasing-koncept til private og et til erhverv. Begge med muligheden for at skifte bil efter behov.

Enterprise i Danmark har i dag omkring 100 fuldtids- og deltids medarbejdere – sidste år udlejede firmaet over 50.000 biler i Danmark, oplyser Per Markussen.

Verdens største biludlejer
Globale Enterprise Rent-A-Car er ifølge egne oplysninger verdens største biludlejer. Virksomheden har på verdensplan over 11.000 udlejningsstationer i mere end 85 lande verden over og havde ved sidste fintælling en flåde på over to millioner udlejningsbiler.

Enterprise blev skabt af Jack Taylor, der opkaldte virksomheden efter hangarskibet ”USS Enterprise”, hvor han var pilot. Biludlejningskoncernen efterlever stadig Jack Taylors motto om: ”Tag vare på dine kunder og medarbejdere først, så følger overskuddet.”

Relaterede artikler:

Europcar ansætter kendt profil til leisuresalg

Hertz klar med ny salgschef i Danmark

Flere klager over biludlejning