Boeing sælger flydele til Iran Air

Iran-Air-Boeing-B727-800x533

Iran Air Boeing 727.

I 35 år har USA haft forbud mod bl.a. at sælge fly og flydele til Iran – et forbud der skyldes gidseltagningen af de amerikanske diplomater på ambassaden i Teheran i 1979.

Men nu er nogle af sanktionerne mod Iran blevet lempet – dermed har Boeing kunnet sælge f.eks. flydele til Iran.

Iran er kommet lidt tilbage i det gode international selskab efter landet i november sidste år lovede at reducere atomar research. Lempelserne har Boeing brugt til at sælge flymanualer, flytegninger og andre data til det statslige Iran Air.

Aftalen var kun til 120.000 dollars – der må fortsat ikke sælges reservedele eller nye fly til Iran Air, der flyver med meget gamle Boeing-fly.

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.