Vinderne i de syv kategorier ved sidste års Technology Playmaker Awards. Pressefoto fra Booking.com, Andrew Porter Commercial Photographey.

Booking.com sætter pris på teknologiens kvinder

Der er nu åbnet for nomineringer til Technology Playmaker Awards 2019. Priserne, der uddeles til marts næste år, skal skabe opmærksomhed på kønsdiversitet i den globale teknologibranche.

Det er målet med Technology Playmaker Awards at fremhæve kvinder, der gør en forskel indenfor teknologi, ikke kun i rejsebranchen, og inspirere fremtidige kvindelige ledere i teknologibranchen, oplyser prisernes skaber, Booking.com

I alt er der syv priser. Vinderne i hver kategori modtager 5.000 euro, mens vinderen af hovedprisen får 10.000 euro. Priserne, som Booking.com introducerede i 2017, skal hylde og anerkende kvinder der rykker grænser for innovation i teknologibranchen og inspirerer fremtidige generationer af kvindelige ledere i branchen til at gøre det samme. Vinderne præsenteres ved en prisceremoni i London 13. marts næste år.

De syv kategorier hylder hver et aspekt i teknologibranchen: Role model, Young Technologist, Business Leader, Digital Leader, Employer Award, Community Impact Award og Tech Innovator.

Vinderen af Booking.coms Technology Playmaker of the Year i 2018, Hadeel Ayoub, som har stifter BrightSign, blev hyldet for at have udviklet en smart ”tegn-til-tale”-handske der hjælper personer med talevanskeligheder med at kommunikere ved at konvertere tegnsprog til en computerstemme.

Alt fra grøn energi til forbrugerteknologi
I 2018 modtog Technology Playmaker Awards nomineringer af kvindelige iværksættere i Europa indenfor felter som e-handel, finansteknologi, grøn energi, undervisningsteknologi, blockchain og forbrugerteknologi.

Ifølge en undersøgelse fra Booking.com siger 52 procent af de deltagende kvinder, der arbejder med teknologi eller studieteknologi, at manglen på synlige rollemodeller eller mentorer i teknologisektoren er en stor hindring for adgang i branchen.

Booking.coms koncernchef, Gillian Tans, siger: “Vi bliver nødt til at skabe et miljø, hvor flere piger og kvinder opmuntres til at arbejde i denne branche og får flere muligheder for at avancere, trives og få succes.”

Fristen for nomineringer er 22. december via hjemmesiden techplaymakerawards.com, der har flere informationer om Technology Playmaker Awards 2019.

Booking.com har ifølge egne oplysninger over 17.000 medarbejdere på 198 kontorer i 70 lande over – på hjemmesiden kommer der i snit 1,5 millioner bookinger hver dag.

Relaterede artikler:

Millionbøde til Booking.com i Sverige

For få kvinder på topposter i flyselskaber

Langsom vækst for kvinder som piloter