Pakkerejser med tog er en sovende gigant, lyder det fra Amtrak Vacations, der tiltrækker flere rejsende i en tid hvor heller ikke amerikanerne kan rejse til for eksempel Europa eller tage et krydstogt. Pressefoto: Amtrak.

Boom i ferierejser hos USA’s jernbaner

Amtrak Vacations, der også sælger feriepakker for rejsende med tog indenfor USA, har stor vækst under coronakrisen. Amtrak har fået kunder, der ikke normalt tager toget på længere rejser.

Begrebet staycation, hvor der holdes ferie lidt tættere på hjemmet end normalt, har også fået et boost hos USA’s jernbaner, Amtrak. Således skriver Amtrak Vacations, der sælger feriepakker med tog, i en pressemeddelelse, at man har set en markant stigning i ferierejsende, der tager toget.

Også hos Amtrak er antallet af rejsende faldet under coronakrisen, siger Frank Marini, direktør for Amtrak Vacations moderselskab, Yankee Leisure Group, men tilføjer, at der har været vækst i salget af ferierejser med tog.

For eksempel er salget af rejser med overnatning i sovevogne steget, blandt andet fordi her kan passagererne holde en bedre social distance. Og så tilbyder Amtrak også en slags room service, hvor måltiderne leveres til togkupéen.

Kan ikke komme til Europa eller sejle krydstogt
”Gæsterne kan jo ikke rejse til for eksempel Europa i denne tid og de kan ikke tage på krydstogter; nogle af disse gæster, ser vi nu hos os,” siger Amtrak-direktøren og tilføjer: ”Pakkerejser med tog er en sovende gigant.”

Ifølge direktøren for Amtrak Vacations er hele 93 procent af selskabets feriekunder på længere rejser med tog nye kunder hos selskabet. ”Vi får dermed i denne tid også kontakt med kunder, der næppe før havde tænkt på os som en rejsemulighed. Det gælder både salg og bookinger her i år, men også ind i næste år. Gæsterne vil væk fra hjemmet og booker derfor hos os for at prøve noget nyt,” siger Frank Marini.

De mest populære rejsepakker med Amtrak Vacations er med besøg i USA’s nationalparker; disse udgør omkring 70 procent af de bestilte rejser med Amtrak Vacations. Nogle tager også den store tur, og kører gennem USA fra kyst til kyst.

Og gæster, der allerede har været på ferie med Amtrak Vacations, er tilfredse, siger i hvert fald Frank Marini. ”Vi får tilbagemeldinger fra kunderne om, at gæsterne ikke før havde tænkt på toget som en del af deres ferie, men at det har været en cool oplevelse.”

Amtrak Vacations tilbyder en række hotel- og togpakker, der omfatter stop på op til 500 Amtrak-stationer over næsten hele USA.

Amtrak betjener 500 stationer i 46 af USA’s 50 delstater samt hovedstaden, Washington DC, plus tre canadiske provinser. I alt kører Amtrak på over 30.000 kilometer togspor og havde sidste år 32,5 millioner togpassagerer.

Relaterede artikler:

”Wow, der er godt nok mange flypassagerer”

DSB mister rejsende og forventer milliardunderskud

Højhastighedstog udfordrer flyrute i USA