Arkivfoto fra Tempelhof i 1984, foto via Wikipedia: Jose Lopez Jr., US Air Force - DoD photo, ID DF-ST-85-10904.

Borgmester foreslår drive-in sex i lufthavn

Den berømte, tidligere Tempelhof-lufthavn i Berlin kan bruges til kontakt mellem prostituerede og deres kunder, foreslår Berlin-borgmester. Dermed skal prostitution væk fra store turistattraktioner.

Berlins tidligere Tempelhof-lufthavn har oplevet meget siden åbningen i 1920’erne. Den blev sidst i 1930’erne kraftigt udbygget for nazisterne og Tempelhof var en af Vestberlins lufthavne under Den kolde Krig, da de allierede holdt liv i Vestberlin efter russerne havde lukket landvejene til byen – og senest har Tempelhof været brugt som flygtningecenter for flygtninge fra Syrien.

I 2008 lukkede Tempelhof som lufthavn og området tæt på Berlins centrum er siden blevet brugt til blandt andet rekreativt areal.

Men nu foreslår borgmesteren for Berlins central Mitte-distrikt, at der ved Tempelhof indrettes nogle såkaldte “Verrichtungsboxe” – udførselsbokse – hvor prostituerede kan være sammen med deres kunder.

Blandt argumenterne fra borgmester Stephan von Dassel fra partiet De Grønne er, at disse Verrichtungsboxe vil øge sikkerheden for byens prostituerede – det skal være en slags drive-in bokse, hvor kunderne kan komme i bil; de skal passere en kontrolleret indkørsel til området, der vil være overvågningskameraer samt for eksempel en alarmknap inde i selve boksen, skriver CNN.com

Borgmesteren håber, at bliver hans forslag gennemført, vil det være med til at fjerne prostitution fra Kurfürstenstrasse, der løber næsten parallelt med et af Berlins mest kendte hovedstrøg, Kurfürstendamm, der netop ligger i Mitte-distriktet.

Begrebet med “Verrichtungsboxe” er kendt i en anden stor tysk by, Køln, siden 2001 men findes også i andre tyske byer.

Væk med gadeprostituion
“Byens borgere og forretningsdrivende har i årevis efterlyst et forbud mod gadeprostitution,” hedder det i en erklæring fra borgmesteren. Her kritiserer han senatet i Berlins bestyre for ikke at have gjort noget ved problemet.

Derfor foreslår borgmester von Dassel nu, at der indføres en begrænsning i Mitte-distriktet for gadeprostitution – og at de prostituerede i stedet får Verrichtungsboxe i kontrollerede områder af byen. ”Det vil forbedre forholdene for byens borgere og de prostituerede,”siger borgmesteren.

Borgmester Dassel siger også, at kun et fåtal af de gadeprostituerede i Berlin er registreret hos myndighederne, hvorved de kan få en række sundhedsydelser. Ligeledes er det et problem med voldelige alfonser i områder med gadeprostituerede.

Nogle politikere i Berlin har foreslået, at der indrettes Verrichtungsboxe under en U-Bahn togbro tæt på Kurfürstenstrasse, men borgmester Dassel vil have disse længere væk til for eksempel Zentraler Festplatz i Wedding-kvarteret eller Tempelhof i Kreuzberg-kvarteret.

Relaterede artikler:

Danmark blandt Berlins største turist-leverandører

Tyskland ser stort turismevækst fra Danmark

Tyskerne er Danmarks klart største turistgruppe