Tyskland tiltrækker stadig flere danske turister. Her er det centrum af Køln, der ligger ved Rhinen i Tysklands folkerigeste delstat, Nordrhein-Westfalen. Foto: Henrik Baumgarten.

Tyskland ser stort turismevækst fra Danmark

Tyskland fastholder sit gode greb i danske turister. Den seneste opgørelse viser næsten ti procent flere danske overnatninger i forhold til 2018. Der er flest danske overnatninger i Tyskland.

I årets første fire måneder blev der registreret 882.912 danske overnatninger i Tyskland, en tilvækst på 8,8 procent i forhold til samme periode sidste år. Tallet er reelt meget højere, da det for eksempel ikke omfatter Airbnb-overnatninger.

Danmark er Tysklands 7. største incoming-marked – og Tyskland er landet med flest danske overnatninger. De fem regioner, danskerne besøger mest i Tyskland, er Slesvig-Holsten, Berlin, Hamborg, Niedersachsen, regionen syd for Hamborg med blandt andet Harzen, samt den sydligste tyske delstat, Bayern.

”Når danskerne tager på kortere ferier, rejser mange til destinationer tæt på Danmark, som de kan nå med bil, bus eller tog – i stedet for fly,” siger Bo Schou Lauridsen, nordeuropæisk turistchef i Tysk Turist Information med base i København, til STANDBY.dk

Bo Schou Lauridsen, hvis officielle titel er Regional Manager Nord Ost Europa hos Tysk Turist Information, det nationale tyske turistråd Deutsche Zentrale für Tourismus, DZT, siger om de seneste danske ankomsttal til Tyskland:

”Tyskland har også glæde af al denne tale om bæredygtighed; for danskerne er det nemt at komme til Tyskland med bil, tog eller bus – fremfor fly. Samtidig er Tyskland et billigt rejseland. Hvorfor flyve til Barcelona, når man kan få gode oplevelser i Tyskland? Rejselandet Tyskland har mange utrolige produkter, også kulinarisk, og er generelt billigere end Danmark.”

Ifølge Bo Schou Lauridsen tager cirka 70 procent af danskerne egen bil til Tyskland, ti procent kører med bus, seks procent med tog, mens resten flyver.

Sidste år var der 3,35 millioner officielt registrerede danske overnatninger i Tyskland – en vækst på 3,3 procent sammenlignet med 2017.

3,3 millioner danske overnatninger i Tyskland
De seneste officielle tyske tal fra Statistisches Bundesamt, den tyske modsvarighed til Danmarks Statistik, viser, at Tyskland fra januar til april i år havde i alt 23,8 millioner internationale overnatninger på tyske hoteller og øvrige indkvarteringssteder med mindst ti senge. Sammenlignet med samme periode i 2018 svarer det til et plus på tre procent.

Sidste år var der 88 millioner officielt registrerede udenlandske overnatninger i Tyskland, en stigning på 4,5 procent i forhold til 2017, oplyser Tysk Turist Information.

Flere udfordringer
Petra Hedorfer, administrerende direktør for Deutsche Zentrale für Tourismus (DZT), siger, at i årets fire første måneder bidrog blandt andre Holland, Italien, Spanien, Danmark og Sverige med næsten eller tocifrede stigningsrater.

”Og vi arbejder på et vanskeligt marked med handelskonflikter, en stadig uafklaret Brexit-problematik og nedadgående konjunkturer indenfor Euro-zonen,” siger Petra Hedorfer.

Relaterede artikler:

Stadig flere danskere holder ferie i Tyskland

Mange holder ferie med bilen

Stor forskel på færdselsbøder i Europa