Brandenburger Tor i det centrale Berlin, foto: VisitBerlin.de

Danmark blandt Berlins største turist-leverandører

I årets første seks måneder var der 93.300 danske ankomster til den tyske hovedstad – Danmark er 7. største land i udenlandske ankomster. I alt havde Berlin i årets første halvår en fremgang på 4,4 procent.

Samlet registrerede myndighederne i Berlin 6,4 inden- og udenlandske ankomster til hovedstaden i de første seks måneder af i år, en stigning på 4,4 procent sammenlignet med samme tid sidste år. Antallet af registrerede overnatninger blev 15,3 millioner.

Tallene er reelt meget højere, da den officielle statistik ikke medtager Airbnb, private overnatninger eller overnatningssteder med under ti sengepladser, for eksempel sommerhuse.

Af de i alt 6,4 millioner ankomster af leisure- og forretningsrejsende til Berlin var 2,4 millioner fra udlandet. Af disse kom i runde tal en million til Berlin i forbindelse med møder og kongresser, MICE, en stigning på ti procent, viser nye tal fra turistmyndighederne i Berlin, VisitBerlin.de

Det største antal udenlandske ankomster til Berlin i årets første halvår var fra Storbritannien med 300.000 og 815.000 registrerede overnatninger. Herefter følger Italien, Spanien, Holland, Frankrig og Schweiz.

Fremgang fra Danmark – nedgang fra Sverige
På 7. pladsen kom Danmark med over 93.300 ankomster, en stigning på 8,8 procent, der var 256.000 danske overnatninger i Berlin fra januar til og med juni i år, en stigning på 7,5 procent.

Trafiktallene fra Københavns Lufthavn viser i øvrigt, at i de første syv måneder af i år var der 378.600 passagerer til og fra Københavns Lufthavn fra Berlin, en nedgang på tre procent. Flyruterne mellem København og Berlin var 7. største sektor i Københavns Lufthavn i årets syv første måneder.

Tallene fra turistmyndighederne i Berlin, VisitBerlin.de, viser også, at efter Danmark fulgte i årets første halvår ankomster til Berlin fra Rusland, Østrig og Polen.

Sverige er på 11. pladsen med tæt på 64.000 registrerede ankomster, en nedgang på 12,5 procent, og 165.000 svenske overnatninger, hvilket svarer til nedgangen. Norge er på 13. pladsen 37.100 ankomster, en fremgang på 1,5 procent og næsten 103.000 overnatninger, et fald på 0,3 procent.

Sidste år havde Berlin i alt omkring 13 millioner ankomster med registrerede overnatninger fra ind- og udland. Disse havde samlet 31 millioner overnatninger.

Relaterede artikler:

Spanien fortsat danskernes favorit som ferieland

Danmark med i ny tysk turistkampagne

Københavns Lufthavn taber passagerer på største ruter