Kattegatkomitéen arbejder for en fast Kattegatforbindelse til højhastighedstog og køretøjer over Samsø mellem Jylland og Sjælland. Visualisering fra: Regeringen.dk - Gottlieb Paludan Architects og Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen.

Brancheprofil ny formand for Kattegatkomiteen

Mens Danmark venter på en forundersøgelse af en fast forbindelse over Kattegat, bliver Michael Svane ny formand for Kattegatkomitéen, der arbejder for at gøre forbindelsen til virkelighed.

Klik for større format. Kattegatkomitéens nye formand, Michael Svane. Foto fra: Kattegatforbindelse.dk

Michael Svane, som indtil 1. januar i år var branchedirektør for DI (Dansk Industri) Transport, afløser regionsrådsformand Anders Kühnau på posten som formand for Kattegatkomitéen.

Anders Kühnau fortsætter i formandskabet, der udvides med Michael Svanes afløser som branchedirektør i DI Transport, tidligere minister Karsten Lauritzen.

Kattegatkomitéen blev etableret i 2008 som en sammenslutning af politikere og interesser i erhvervslivet, organisationer, vidensinstitutioner og så videre, der arbejder for en beslutning om anlæg af en fast Kattegatforbindelse til højhastighedstog og biler over Kattegat via Samsø mellem Jylland og Sjælland.

Bred debat om forbindelsen, herunder miljø og natur
Michael Svane, der har været medlem af formandskabet for Kattegatkomitéen siden 2019, vil fortsætte komiteens linje. Han siger i en pressemeddelelse fra komiteen: ”Jeg er en engageret fortaler for en fast Kattegatforbindelse. Den bliver en vigtig del af vores fremtidige infrastruktur og vil være med til at binde Danmark sammen på en hel ny måde.”

Michael Hansen siger videre, at han er åben for en bred og nuanceret debat om forbindelsen, hvor alle forhold omkring anlæg, miljø, natur og klima indgår. ”Jeg ser også frem til en god og dialog med modstandere og skeptikere. Vi skal ikke haste en beslutning igennem,” siger han.

Karsten Lauritzen har siden 1. februar i år været branchedirektør i DI Transport og indtræder nu i Kattegatkomitéens formandskab. Han siger i den forbindelse:

”Hver gang Danmark har fået en fast forbindelse, er der blevet skabt ny dynamik – til glæde for erhvervslivet og borgerne. Det kommer også til at ske med Kattegatforbindelsen. Den vil gøre det muligt for virksomhederne at tiltrække arbejdskraft fra et meget større område. Og der vil blive sparet både tid og kræfter på transport af varer mellem landsdelene.”

Karsten Lauritzen er opmærksom på, at der er mange, som er bekymrede for en fast forbindelse over Kattegat. Derfor opfordrer han alle parter til at lytte til hinanden.

Relaterede artikler:

Stor forskel på dansk rejselyst på tværs af landet

Billigere broafgift skal lokke turister over Storebælt

Københavns Lufthavn skal have større togstation