Tunesien (PR - Bravo Tours)

Bravo Tours vender tilbage til Tunesien

Som den første danske charterarrangør har Bravo Tours bragt Tunesien tilbage på programmet til sommer – tre år efter terrorangreb på turister.

I juni 2015 blev turismen i Tunesien med et slag sat skakmat, da en bevæbnet islamisk ekstremist gik til angreb på turister i Port El Kantaoui nær Sousse og skød 38 badegæster, heraf 30 briter. Angrebet kom kun tre måneder efter et angreb på Bardo Museet i hovedstaden Tunis, hvor 21 mennesker blev dræbt, heraf hovedparten turister.

Efter angrebet i Port El Kantaoui frarådede Udenrigsministeriet rejser til landet, og de danske charterbureauer lukkede – ligesom bureauer i andre europæiske lande – ned for rejser til den nordafrikanske destination.

Her knapt to år senere er ingen af de danske charterbureauer endnu vendt tilbage til landet, men nu mener Bravo Tours, at danske charterturister igen er klar til at holde ferie i Tunesien og bureauet har derfor landet på programmet igen til sommer.

Bravo Tours flyver fra juni til oktober direkte til Tunesien fra både Billund og København, og bureauet forventer at sende i alt 3.500 gæster til Tunesien i år, oplyser Bravo Tours til STANDBY.dk.

”Vi tror på det, for resten af verden valfarter til Tunesien igen. Vi kan levere varen til en meget lav pris, og sikkerheden er i orden nu ifølge Udenrigsministeriet,” sagde Peder Hornshøj, Bravo Tours adm. direktør, ved et pressemøde på rejsemessen Ferie for Alle i Messecenter Herning i weekenden, hvor nyheden blev præsenteret.

Tunesien kan lægge dæmper på priser i Europa
Bravo Tours har 15 års erfaring med Tunesien, og Peder Hornshøj glæder sig personligt meget til, at få destinationen på programmet igen. Han mener ligeledes, at rejsebranchen har hårdt brug for rejsemålet efter at mange turister i en periode også har fravalgt fra lande som Egypten og Tyrkiet på grund af frygten for terror.

”De har kronede dage i Spanien og mange andre steder i Europa, hvor de ikke er for fine til at skumme fløden nu, hvor de for eksempel har vidst, at Tunesien var ude. Vi har ganske enkelt brug for succes for rejsemål som Tunesien, Tyrkiet og Hurghada i Egypten, hvis priserne ikke skal ryge helt i vejret andre steder,” siger Peder Hornshøj.

I andre lande begynder rejsebureauerne også at tage Tunesien på programmet igen. Thomas Cook er netop begyndt at flyve fra Storbritannien til Tunesien igen, og britiske TUI følger efter i maj.

Spies overvejer også Tunesien
Hos Danmarks største charterbureau Spies overvejer man også at sætte Tunesien på programmet igen – blandt andet i lyset af, at Thomas Cook i Storbritannien igen sender gæster til landet (Spies er en del af Thomas Cook Group, red.).

”Det er noget, vi kigger på, men vi får tidligst Tunesien på programmet igen i 2019. Nu vil vi se, hvordan det går fra Storbritannien og for Bravo Tours, inden vi beslutter os i løbet af nogle måneder,” siger produktchef Carlos Cebrian, Spies, til STANDBY.dk.

”Vi vil også holde øje med, hvordan vores salg af sommerrejser til Egypten udvikler sig i år, da det marked kan sammenlignes lidt med Tunesien. Hvis det udvikler sig godt, er det mere sandsynligt, at vi også starter til Tunesien igen. Indtil videre går det godt med Egypten – vi har allerede solgt over halvdelen af pladserne til sommer,” siger Carlos Cebrian.

Sikkerheden er skærpet
Det danske udenrigsministerium har senest 13. februar opdateret rejsevejledningen for Tunesien, og fraråder nu kun ikke-nødvendige rejser til den sydlige og vestlige del af landet. Ifølge ministeriet foretager politi og militær i Tunesien skærpet kontrol og overvågning af turistområderne på østkysten, hvilket vurderes at have gjort risikoen for terror mindre.

Siden terrorangrebet i 2015 har britiske sikkerhedseksperter ifølge BBC News hjulpet lufthavnene i Tunis, Djerba, Monastir og Enfidha med et gennemgribende eftersyn af sikkerheden, ligesom briterne har doneret sikkerhedsudstyr til lufthavnene. Samtidig har britiske antiterror-eksperter arbejdet med at træne hotelpersonale i badebyerne i at holde øje med mistænkelige aktiviteter.

 

Relaterede artikler:

Turismen igen på vej til Tunesien

Turismen i Tunesien er hårdt ramt

Terrorangreb kostede Tunesien en mio. turister

x

Læs Også

Udenrigsministeriet fraråder ikke rejser til Sri Lanka

Efter uroligheder er der nu undtagelsestilstand i Sri Lanka. Men Udenrigsministeriet fraråder ikke rejser til landet – og Danmarks Rejsebureau Forening er irriteret over dele af pressens behandling af undtagelsestilstanden.

Rejsejournalister satte pris på rejsebureau

Kendt rejsebureau får Danske Rejsejournalisters Rejsepris 2017 for at holde fast i ”utraditionelle destinationer.” På foreningens generalforsamling var der et minuts stilhed for to afdøde medlemmer.

Kendt brancheprofil bag nyt rejsebureau

Tidligere salgsdirektør og bureauchef i et af Danmarks største leisurebureauer i ejerkredsen af nyt rejsebureau med fokus på ansvarlige rejser.

Rejsebureau overvejer flere kontorer i Danmark

Det store rejsebureau har allerede salgskontorer i fire danske byer – men der kan komme flere, siger direktøren, der i første omgang koncentrerer sig om det svenske rejsebureau, det netop har købt.

Konkursgarantier fra rejsebureauer på 800 millioner kroner

Over 500 danske rejseudbydere stillede sidste år samlet konkursgarantier til Rejsegarantifonden for 805 millioner kroner.

Danskerne flygter fra kulden

DMI melder om sibirisk kulde, snefygning og isglatte veje og det har fået danskerne til at flygte mod varmere lande. Det har sat ekstra pres på rejsebureauerne, der ikke kan følge med.