Storbritannien vil ud af EU - efter Brexit vil en privat rejseforsikring blive endnu vigtigere, når turen går til Storbritannien, lyder det fra If Skadeforsikring. Illustration via If Skadeforsikring.

Brexit gør rejseforsikringen endnu vigtigere

Storbritannien forlader EU – og Brexit vil gøre en privat rejseforsikring vigtigere i UK, siger Nordens største skadeforsikringsselskab. Det blå EU-sundhedskort vil ikke gælde mere.

Hvad vil det kommende Brexit betyde for rejseforsikringer når Storbritannien – England, Nordirland, Skotland og Wales – forlader EU? Det bedste råd er: tjek dit forsikringsselskab, om dækningen er udvidet, lyder anbefalingen fra If Rejseforsikring, der betegner sig som Nordens største skadeforsikringsselskab.

Det blå EU-sundhedskort er kun gyldigt i EU-landene – og derfor ikke dækkende med Storbritannien ude af EU, oplyser If i en pressemeddelelse og tilføjer:

Ved et Brexit vil der formentlig komme en overgangsfase, hvor det blå EU-sundhedskort stadig vil dække. Men EU-kortet dækker ikke alle behov. For eksempel er hjemtransport eller hjælp fra en dansk alarmcentral ikke omfattet.

”Efter Brexit vil EU’s sundhedskort ikke længere dække i Storbritannien, hvis man bliver syg på rejsen. En privat rejseforsikring bliver derfor vigtigere, da alle udgifter til læge, hospitalsindlæggelse og -behandling ellers vil være for egen regning for eksempelvis danskere på ferie i Storbritannien,” hedder det fra finsk-ejede If Rejseforsikring.

Storbritannien ændrer status til et tredjeland
Men hvad betyder det for rejseforsikringen, der i dag dækker i EU/EØS-lande med Storbritannien uden for EU, spørger If retorisk – og giver selv svaret:

”Ved et Brexit vil Storbritannien ændre status fra EU-land til et tredjeland. Tredjelande er lande uden for internationale samarbejde i for eksempel EU.”

Inden afrejse til Storbritannien er det vigtigt at tjekke om ens forsikringsselskab har tilpasset betingelserne på rejseforsikring, så man fortsat kan få hjælp i Storbritannien, eller om man skal tilkøbe en særlig dækning, lyder det.

”Man skal have en privat rejseforsikring for at få dækket hjemtransport. På samme måde kræver det en rejseforsikring at få dækket udgifter til at få fløjet pårørende frem til den syge eller tilskadekomne,” siger kommunikationschef Birgitte Ringbæk fra If Skadeforsikring og tilføjer:

”Hos If har vi tilføjet, at selvom et EU/EØS-land ændrer status, så dækker Europa rejseforsikringen som før. Man kan derfor rejse til Storbritannien – uanset hårdt eller blødt Brexit – og vide, at man fortsat er dækket i tilfælde af sygdom, tilskadekomst, akut operation eller hvis man får brug for hjemtransport.”

Relaterede artikler:

Mange danskere bestjæles under storbyferier

Danskerne har ikke styr på ”det blå kort”

Europæiske ERV skifter salgschef i Danmark