Mere end en gang om dagen ringer en dansk kunde hos Gouda Rejseforsikring til selskabets alarmcentral for at anmelde tyveri under for eksempel en storbyferie. Pressefoto fra Gouda Rejseforsikring.

Mange danskere bestjæles under storbyferier

Mindst en gang om dagen kontaktes Gouda Rejseforsikrings alarmcentral af danske kunder der er blevet bestjålet under en storbyferie. Gouda har Top 5 over byerne med flest tyverier.

”Der er som sådan ingen ”farlige” byer i Europa, men hvor der er mange turister, er der også mange tyverier. Det er ligesom hvis man kigger på Danmark, så vil de fleste danskere nok antage, at der er flere tyverier omkring Strøget eller Hovedbanegården, end der for eksempel er i sønderjyske Tønder.”

Den siger Dan Kjølhede Laursen, direktør for Gouda Rejseforsikring, der udover Danmark også dækker rejsende fra Norge og Sverige, til STANDBY.dk

Og de europæiske byer, hvorfra Goudas alarmcentral kontaktes af flest kunder i forbindelse med tyverier, er typisk også de byer, der har flest turister.

En opgørelse fra alarmcentralen hos Gouda Rejseforsikring til STANDBY.dk viser således, at de europæiske byer, hvorfra der kommer flest henvendelser om tyverier, er storbymagneter som Barcelona, London, Paris, Amsterdam og Bruxelles.

På årsbasis henvender over 400 danske Gouda-kunder sig til rejseforsikringsselskabets alarmcentral for at få hjælp efter de er blevet bestjålet. På et år har alarmcentralen over 20.000 henvendelser fra skandinaviske Gouda-kunder – og i det hele taget modtager Gouda Rejseforsikring årligt flere hundredetusinde henvendelser om nærmest alt mellem himmel og jord.

Klik for stort format. Gouda Rejseforsikring var igen i år medsponsor af sidste uges Danish Travel Awards i Cirkusbygningen i København. Fra venstre kollegerne Brian Eg, Malou Stahlhut, Finn Madsen, Henrik Iding, Michael Holstberg, Lene Grønlund, Pia Kehler og direktør Dan Kjølhede Laursen. Foto: Michael Stub.

Lad være med at ligne en turist
”Vi ser desværre en del kunder blive udsat for tyveri i efterårsferien, hvor mange danskere rejser til storbyer, hvor for eksempel lommetyvene er tilstede,” siger Gouda-direktør Dan Kjølhede Laursen og fortsætter:

”Det er mest ting som tasker, mobiltelefoner, tablets og kameraer, det går udover, men nogle gange ser vi også hele kufferter blive stjålet.”

Hvis uheldet er ude, skal man med det samme sørge for at få en politianmeldelse fra den nærmeste politistation. Anmeldelsen er et bevis på, at man har været udsat for et tyveri, og det er afgørende for forsikringen, at man får den.

”Det er vigtigt, man får kvittering på sin anmeldelse fra det lokale politi, så vi kan se, at man har reageret på tyveriet. Selvom man først skal anmelde skaden, når man er kommet hjem fra ferien, anbefaler vi, at man har telefonnumre til sin bank og sit forsikringsselskab kodet ind i sin telefon, så man hurtigt kan komme i kontakt med begge, hvis man får brug for hjælp på turen,” siger Dan Kjølhede Laursen og tilføjer, at man så håber netop mobiltelefonen ikke også stjæles.

Gouda Rejseforsikring har en række råd til sine kunder, for at mindske risikoen for tyveri:

Hav ikke for mange kontanter og værdifulde genstande på dig; undgå at vise, at du er turist (ved for eksempel at stå og flagre med et bykort), opbevar kontanter, mobil, kamera i en bæltetaske eller et rum i din taske, som det er sværere at få adgang til; vær opmærksom på dine omgivelser på steder med mange mennesker – og pas på fup- og tricktyverier på gaden.

Relaterede artikler:

Mange danskere rejser uden forsikring

Danskerne har ikke styr på ”det blå kort”

”Det handler ikke om at være billigst, men at forstå kundens behov”