Briterne vurderer SAS lavt i top 10

sas kabine stewardesseLUFTFART: I hvert fald bedømt efter afstemningen til Travel Award i stort rejsemagasin, hvor SAS lige akkurat sniger sig ind i top 10 en smule foran EasyJet.

Det store britiske rejsemagasin Cinde Nast Traveller har kåret årets bedste flyselskaber. Eller rettere et meget stort antal læsere på nettet har valgt rangfølgen.

I kategorien europæiske ruter (short haul) er det ikke så overraskende, at det nationale selskab, British Airways, havner på førstepladsen. Sådan går det ofte rundt om i verden. Nok så bemærkelsesværdigt er det, at Turkish Airways kommer helt op på en andenplads foran Lufthansa. Men det tyrkiske selskab er placeret imponerende højt på mange ranglister i år.

SAS sniger sig lige akkurat ind i på listen med lidt flere point end EasyJet, men det er i øvrigt værd at notere sig, at briterne åbenbart ikke anerkender Ryanair, når det er en kvalitetsbedømmelse. Derimod er irske Aer Lingus sluppet ind på en midterplacering. I øvrigt kan man spejde forgæves efter KLM.

Top 10 så således ud: 1. British Airways 84,9 points, 2. Turkish Airlines 84,6, 3. Lufthansa 83,6, 4. Swiss 82,6, 5. Air Lingus 81,8, 6. Air France 80,0, 7. Jetz 79,6, 8. Monarch 79,1, 9. SAS 77,6 og 10. EasyJet 75.4.