British Airways åbner ny rute til Caribien

British Airways vil fra efteråret flyve to gange om ugen mellem London Gatwick og feriedestinationen Montego Bay på Jamaica. Flere ruter til Caribien genåbnes i disse uger.

British Airways’ udvider sit program fra London Gatwick med en ny rute til Montego Bay på Jamaica.

Det britiske flyselskab vil fra den 13. oktober flyve to gange om ugen – tirsdag og lørdag – fra London Gatwick-lufthavnen til den caribiske feriedestination med en 3-klasses Boeing 777-200ER.

Hidtil har et andet britisk flyselskab – Virgin Atlantic – betjent Montego Bay med en rute fra London Gatwick, men Virgin Atlantic besluttede i maj at lukke alle sine ruter fra Gatwick-lufthavnen og koncentrere sig om ruter fra London Heathrow.

Virgin Atlantic genoptager rute næste forår
Virgin Atlantic har annonceret, at det fra starten på sommersæsonen næste år vil genoptage betjeningen af flere destinationer i Caribien, heriblandt Montego Bay, med ruter fra London Heathrow, mens British Airways altså starter sin rute til den jamaicanske feriedestination allerede fra dette efterår.

Det er ikke første gang, British Airways flyver til Montego Bay. Selskabet drev frem til marts 2012 ligeledes en rute med to ugentlige afgange fra London Gatwick til Montego Bay, som er en populær feriedestination for især britiske og amerikanske turister og kendt for sine strande, vandsport, resorts og natteliv.

Suspenderede alle ruter fra Gatwick
British Airways suspenderede den 1. april som følge af coronakrisen alle flyvninger fra London Gatwick, hvorfra selskabet de seneste år har drevet en række langdistanceruter til feriedestinationer i især Caribien, Mellemamerika og USA samt en lang række europæiske ruter – især til feriedestinationer i Sydeuropa.

Ifølge en intern besked til selskabets medarbejdere i London Gatwick, som blev lækket til det britiske medie BBC i april, var det uvist, om British Airways overhovedet ville vende tilbage til London Gatwick efter coronakrisen.

Nogle langdistanceruter genoptaget
De seneste uger har det britiske flyselskab genoptager dog for tiden en række af sine langdistanceruter til Caribien fra London Gatwick.

Ruten til Barbados blev genoptaget den 18. juli, og den 20. juli fulgte ruten til Kingston på Jamaica efter. Fra den 25. juli vil British Airways også genoptage ruten til St. Lucia og fra den 1. august også til Antigua.

De europæiske ruter fra London Gatwick er ikke genoptaget, men en række af destinationerne betjener British Airways nu med ruter fra London Heathrow.

 

Relaterede artikler:

British Airways lukker New York-rute i seks måneder

British Airways sender dobbeltdækker til Las Vegas

British Airways åbner sin længste rute