En Airbus A318 fra British Airways i London City Airport, hvorfra BA dagligt flyver til New Yorks JFK-lufthavn med en kabine med blot 32 business class-sæder. Ruten tager nu en pause til september. Arkivpressefoto: British Airways.

British Airways lukker New York-rute i seks måneder

Fra 24. marts og frem til 1. september stopper BA med at betjene sin rute med kun business class-sæder mellem London City Airport og New York JFK.

Beslutningen om at indstille ruten er også en reaktion fra British Airways på kraftig reduceret efterspørgsel samt muligheder i denne coronatid for at operere fly fra Europa til USA.

USA har indført et 30 dages indrejseforbud fra ikke-amerikanske statsborgere, der har været i for eksempel et EU-land 14 dage inden de ankommer til USA.

BA-ruten fra London City Airport flyves på udturen via irske Shannon, hvor passagererne får klaret indrejseformalier, pre-clearance, til USA og Airbus A318-flyet tankes op til turen over Atlanten. På hjemturen flyves der direkte fra JFK-lufthavnen til London City.

Airbus A318-flyet har plads til 32 passagerer i store lieflat-flystole fra BA’s business class, Club World Business Class. De står med to på hver side af midtergangen. Selv om der kun behøves én kabineansat til de 32 sæder, har British Airways tre ombord på flyet. Her serverer de blandt andet gourmetmad for passagererne, der typisk er forretningsrejsende.

BA’s Airbus A318-fly mellem London City og New York er en særlig modificeret “steep approach” version af A318, så det kan lande og lette med den kraftigere end normalt indflyvningsvinkel landinger i London City Airport kræver.

Airbus A318 er i øvrigt den største flytype i London City Airport, der fra Danmark under normale omstændigheder betjenes af den danske BA-partner, Sun-Air, fra Billund Lufthavn. Trods flere forsøg har Københavns Lufthavn ingen rute til lufthavnen i Londons forretningscentrum.

Fem millioner passagerer i London City Airport
London City Airport satte sidste år passagerrekord med 5,1 millioner passagerer, en stigning på over seks procent i forhold til 2018. Passagerne er nogenlunde ligeligt fordelt mellem leisure- og forretningsrejsende, skriver lufthavnen i en pressemeddelelse.

Lufthavnen har i gang med et storstilet udvidelsesprogram til blandt andet at skaffe mere plads i terminalen.

Den mest trafikerede rute i London City var sidste år Amsterdam med næsten 665.000 passagerer, fulgt af skotske Edinburgh med over 511.000 rejsende og den irske hovedstad, Dublin, med 460.000 passagerer.

De øvrige ruter på top 10-listen i London City Airport var sidste år til Zürich, Milano, Frankfurt, Glasgow, nordirske Belfast, Geneve og hollandske Rotterdam.

Relaterede artikler:

USA lukker i 30 dage for rejsende fra Europa

USA-forbud skaber kaos hos flyselskaberne

I denne London-lufthavn bliver du mest forsinket