Frugt- og grøntmarked på den portugisiske atlanterhavsø Madeira. Foto: Turismo de Portugal, Portugals nationale Turistbureau.

Britisk TUI-annonce placerer Madeira i Middelhavet

Hvad der gik galt, er ikke oplyst. Men i helsides annonce i stor britisk avis fik TUI skrevet, at Madeira ligger i Middelhavet. TUI beklager fejlen og tilskriver den ”en menneskelig fejl.”

TUI, der også er meget store på det engelske marked, havde i søndags indrykket en helsides annonce i Sunday Times Magazine. Her ville den store tyske rejsearrangør blandt andet promovere rejser til den portugisiske atlanterhavsø Madeira, der også har en høj stjerne hos engelske rejsende.

Men et eller andet sted i tilblivelsen af annoncen, er det kikset med geografikendskabet. I annonceteksten stod der blandt andet, at “Madeira byder på strande, bjerge og vingårde – og det er kun starten af, hvad denne middelhavssø har at byde på.” Annoncen har også logoer for Portugals turistråd, Visit Portugal, og Madeiras eget turistråd.

Til rejsebranchemediet Travel Weekly siger talsperson fra TUI: ”Vi vil gerne forsikre vores gæster om, at TUI godt kender lokationen på denne populære feriedestination, og vi undskylder opstået forvirring som følge af en menneskelig fejl.”

Portugal holder kurs mod ny dansk turistrekord
Madeira er i øvrigt sammen med Lissabon, Algarve, Porto og Azorerne de fem destinationer i Portugal, danskerne primært besøger.

Det oplyste Stig Sommerfeldt Kaspersen, nordisk chef for Portugals turistråd, Turismo de Portugal, i sidste måned til Standby.dk

Samlet har de fem portugisiske rejsemål 95 procent af alle danske overnatninger – 31 procent til Madeira, 25 procent til hovedstaden Lissabon, 17 procent til Algarve-kysten, 12 procent til Nordportugal med blandt andet Porto, landets næststørste by, samt 10 procent til øgruppen Azorerne.

Sidste år satte Portugal igen dansk rekord i antal danske ankomster. Det blev til 585.000 danske overnatninger – holder udviklingen bliver det endnu bedre i år med en stigning på cirka 10 procent, til, anslår turistchefen, omkring 635.000 danske overnatninger.

Den officielle portugisiske overnatningsstatistik registrerer kun overnatninger på hoteller af en bestemt størrelse og standard. Så tallet er reelt meget højere.

 

Relaterede artikler:

Portugal holder kurs mod ny dansk turistrekord

Dansk ekspert-rejsebureau roder med USA’s geografi

TUI klar med ny salgschef i Danmark