Konkurrence på København – Osloruten

Jewel Of the SeasEt af verdens største krydstogtsrederier, Royal Caribbean (RCCL), går nu i direkte konkurrence med DFDS på ruten København – Oslo. Royal Caribbean sætter i maj måned et af rederiets nyeste skibe Jewel of the Seas ind på ruten, foreløbig med fire afgange og udformet sådan at skibet kan tage på krydstogt fra Oslo med passagerer, ligge et døgn på Langelinje, men ikke tage passagerer med fra Danmark. Turen varer tre – fire dage, og der går bl.a. en dag med sejlads ud til boreplatforme i Nordsøen, eller videre til et besøg i Hamburg.

“DFDS Norge har omgående taget konkurrencen op, og reageret professionelt med et udspil for norske krydstogtsgæster med hotelophold i København. Det er lidt irriterende. Men min personlige holdning er, at det er sundt med konkurrence, som måske kan få os mere op af stolene,” siger Jes Mikkel Svare, Country Manager Danmark, DFDS Seaways til Stand By. Jewel of The Seas sejler på ruten fra 8. maj 2004 med plads til 2.500 passagerer. Det er det skib i RCCLs flåde som har flest udendørs kahytter. Skibet er på 90.000 tons og kan sejle 25 knob. Der er kasino, indendørs solarium, klatrevæg på skorstenen, joggingbane, basketballbane, fitnesscenter, golfsimulator, swimmingpool o.s.v. “Tror du RCCL for alvor er på vej ind på Oslo ruten? “Det er ren spekulation, at vurdere om RCCL vil gå i konkurrence med os,” siger Jes Svare til Stand By.

“DFDS kan føle sig tryg. Vi vil aldrig blive en ny Oslo-båd. Det er to helt forskellige koncepter. Jeg vil ikke sige, at dette er et “onenight stand”, men vi går ikke efter daglige afgange,” siger Tor Johan Pedersen, sales manager, Borge, Danmark og Iceland, RCCL til Stand By. “Vi gør det primært som en introduktion til vore norske kunder. De behøver ikke at tage til Miami eller Barcelona for at prøve krydstogt, men kan starte fra Oslo. Så bruger vi også skibet som hotelskib i København, så kunderne får de bedste fra to forskellige ting,” siger Tor Johan Pedersen.

Skrevet af