Minister omsider i dialog med rejsebranchen

Forbrugerminister Carina Christensens holdning til hjemtransport ved terroraktioner og naturkatastrofer var omtalt på Take Offs hjemmeside i morges.



Og adm. direktør i Danmarks Rejsebureau Forening, Lars Thykier (billedet), var godt tilfreds med mødet. Han sagde bagefter til Take Off:





”Ministeren lovede en afklaring for at få disse sager på plads. Og ønsket fra rejsebranchen om, at flyselskaberne skal være med til at betale for ekspeditionen af sager (om flight only) i Rejse-Ankenævnet, ville forbrugsministeren samarbejde med med transportminister Flemming Hansen om.”



”Alt i alt var mødet et stort skridt i den rigtige retning. Og vi glæder os bl.a. over, at regeringen, som jo er medejer af SAS, vil trykke på overfor SAS, så SAS og de andre flyselskaber også bidrager til finansieringen af Rejse-Ankenævnet,” siger Lars Thykier til Take Off og tilføjer:



”Ministeren var enig i, at det er vigtigt med et rejseankenævn som også kan behandle klager over flight only – men her skal Forbrugerrådet være med til at finde en løsning, også om betaling for behandling af klagesager. Og jeg gætter på, at det bliver en relativ envejsdiskussion med flyselskaberne, når de får en henvendelse fra ministeriet om, at de altså også må være med til at betale.”



I øvrigt havde DRF i sidste uge et formøde med forbrugsministeren. Her blev det meget vigtige emne med det gule sygesikringskorts reducerede dækningsområde fra årsskiftet behandlet.



Som Take Off har skrevet mange gange, forsvinder dækningen fra lande som Egypten, Kroatien, Tyrkiet osv. fra næste år. Herefter skal den rejsende selv sørge for en rejseforsikring.



Rejsebranchen ønsker desperat en stor informationskampagne om kortets reducerede dækning – noget som vil berøre de op mod 800.000 danskere som rejser de til berørte lande.



Danmarks Rejsebureau Forening er i denne sag også i kontakt med Danske Regioner og indenrigsministeriet, som står for sygesikringen.



”Vi skal hurtigt have information ud til borgerne om ændringerne. ”Forbrugerministeren lovede på mødet at være behjælpelig med at kontakte indenrigsminister Lars Løkke Rasmussen for derved at støtte DRF’s opfordring til ham om at få gang i en informationskampagne indenfor en måned,” siger Lars Thykier.



Han understreger, at rejsebranchen kun kan sige god for rejseforsikringsprodukter fra Europæiske Rejseforsikring og Gouda Rejseforsikring.



”Rejsebureauerne må sige til kunder, som rejser til de lande, som ryger ud af ordningen, at kunden selv har ansvaret for at have den rigtige forsikring. Rejsebureauet skal ikke afgøre, om f.eks. en rejseforsikring på et kreditkort er god nok,” siger Lars Thykier.



Nye tal fra Euro Alarm viser, at sidste år var der 873 sager, hvor danskere kom så galt af sted i Tyrkiet, Egypten og Kroatien, at de måtte have hjælp via Euro Alarm.



De 544 sager var fra Tyrkiet, der var 105 i Egypten og 41 i Kroatien.



Også fra foreningen af Rejsearrangører i Danmark (RID) er der rosende ord efter torsdagens møde med forbrugerministeren:



”Carina Christensen trådte i karakter som både forbrugernes og rejsebranchens minister,” siger generalsekretær i RID, Henrik Specht, som deltog i mødet med ministeren.



HB


Skrevet af