Delta lukker lavprisselskab

Delta Air Lines planlægger at nedlægge sit lavprisselskab Song, forklarede selskabet i en pressemeddelelse her til morgen. Baggrunden for den drastiske beslutning er at øge fokus på ”core business” og dermed styrke indtjeningen i det Chapter 11 ramte flyselskab.

Beslutningen om at droppe lavpris-modellen ses af internationale kilder som en sejr for det konkurrerende JetBlue, mens Delta må tage drøje hug hos analytikerne, der kritiserer at selskabet nu skifter strategi midt i kampen pm de amerikanske lavprisrejsende. ”Delta var aldrig villig til at indrømme, at de ikke magtede konkurrencen med JetBlue’s lave omkostningsstruktur, og i stedet for at gå til problemets kerne og sænke omkostningerne, har man altså nu givet op” lyder konklusionen fra en af de førende flyanalytikere i USA, Standard & Poor.

Ifølge en pressemeddelelse fra Delta vil Song flyve sin sidste tur I løbet af maj måned 2006, omkring tre år efter at lavprisdivisionen blev lanceret. Delta er under hårdt pres fra sine kreditorer for at skabe en sund driftsøkonomi, og beslutningen om at nedlægge Song skal, ifølge selskabet selv, ses i dette lys. Den hidtidige topchef for lavprisselskabet Song, Joanne Smith, fortsætter i Delta Air Lines, hvor hun får titel af Vice President med ansvar for forbrugerrettet markedsføring.

Skrevet af