Ud af en omsætning på cirka 300 millioner kroner fik CabInn i 2017 et overskud på 92,7 millioner kroner. Foto: Byoghavn.dk

Rekordoverskud hos CabInn på 93 millioner kroner

Danmarks største kæde af lavprishoteller landede sidste år sit hidtil største overskud. I Ørestad bygger kæden yderligere 800 værelser – og næste år åbner CabInn det største hotel i Danmark med 1.220 værelser.

Ud af en omsætning på cirka 300 millioner kroner fik CabInn, der foreløbig har ti hoteller i Danmark, i sidste regnskabsår et overskud på 92,7 millioner mod et plus i 2016 på 87,5 millioner kroner. Det var femte år i træk at landets største lavpriskæde havde et overskud på over 50 millioner kroner.

Allerede i marts i år sagde CabInns ejer og grundlægger, 73-årige Niels Fennet, til STANDBY.dk, at når tallene for CabInn sidste regnskabsår, 2017, kom til maj ville der være et overskud på 92 millioner kroner. Niels Fennet sagde også, at hotelkæden sidste år omsatte for cirka 300 millioner kroner.

Regnskabet for CabInn Holding Aps. er netop kommet og viste det nævnte og tidligere bebudede overskud på 92,7 millioner kroner. Overskuddet på de næsten 93 millioner kroner er CabInn-koncernens hidtil største. CabInn ejes af Niels Fennet og hustru Lise Fennet; de er ifølge Berlingske god for en formue på 1,7 milliarder kroner.

Inspireret af indretningen af kahytterne på DFDS’ skibe mellem København og Oslo åbnede Niels Fennet i 1990 sit første Cabinn-hotel.

2.000 nye CabInn-hotelværelser på vej
Den to-stjernede danske lavpriskæde vil udbygge sin eksisterende CabInn Village i københavnske Ørestad med yderligere 800 hotelværelser og hotellejligheder. Det oplyste Niels Fennet tidligere i år til STANDBY.dk

CabInn Village tæller i dag to enheder, CabInn Metro med 708 hotelværelser, mens CabInn Apartments lige ved siden af har 517 hotellejligheder.

Det er på nærmest samme adresse, at Niels Fennet og CabInn nu planlægger yderligere to hoteltårne med omkring 400 hotelværelser i det ene tårn og tilsvarende 400 i den anden bygning. Holder planerne er udbygningen færdig i 2021, sagde Niels Fennet. Bliver byggeriet den ventede realitet kommer CabInn Village dermed op på at omfatte i alt 2.025 hotelværelser og hotellejligheder.

Prisen for de to ekstra tårne i CabInn Village skønner Niels Fennet vil blive mindst 400 millioner kroner. Ifølge CabInns ejer kan kæden bygge et nyt hotelværelse for højest 750.000 kroner.

CabInn er også i fuld gang med at opføre hvad der bliver Danmarks største hotel på Kalvebod Brygge i København. Hotellet, der skal hedde CabInn Copenhagen, åbner til juni næste år med 1.220 værelser og bliver genbo til blandt andet Tivoli Hotel & Congress Center, der hører under hotelkæden Arp-Hansen.

Danmarks i dag største hotel er AC Hotel Bella Sky Copenhagen ved Bella Center med 812 værelser.

Relaterede artikler:

8.000 nye hotelværelser på vej til København

Nyt rekordår for Københavns største hotelgruppe

30-årig i spidsen for kæmpehotel