CabInn er i gang med at opføre Danmarks største hotel, nederst til højre, med 1.200 værelser ved Kalvebod Brygge i København.

8.000 nye hotelværelser på vej til København

Mens hovedstaden i dag har cirka 20.600 hotelværelser vil det tal om bare tre år være steget omkring 40 procent til 28.000.

Verdens mest kendte hotelkæde, Hilton, er på vej tilbage til København og forventer i 2020 at åbne 5-stjernet hotel med 400 værelser i centrum. Hilton er et af de ganske få internationale hotelvaremærker, der er på vej til København som i disse år ser et stort boom i nye hotelprojekter.

”Når vi kigger på Storkøbenhavn, afgrænset af Køge, Roskilde og Hillerød, så er der i dag 20.600 værelser på hoteller med mindst 40 værelser. Med de bebudede nye projekter, senest Hilton Copenhagen City, vil det tal være steget til cirka 28.000 i år 2021,” siger hotelanalytiker Ole Egholm til standby.dk

Ole Egholms firma, Dansk Brancheanalyse, udgiver hvert år en omfattende analyse af den danske hotelbranche ligesom hans firma løbende opdaterer bekræftede nye danske hotelprojekter.

8 nye hotelværelser hver dag
Stiger antallet af hotelværelser i Storkøbenhavn med de forventede 8.000 fra i dag til 2021, så svarer det til, at der i snit de kommende tre år åbnes otte nye hotelværelser hver dag i København. Mindst 38 hoteller vil udvide kapaciteten med mindst 100 værelser fra i år og frem til 2021 lige der opføres mange helt nye hoteller.

Blandt de mange bebudede hotelprojekter i København er Scandic Hotels med hotellerne Spektrum, der får 632 værelser, Kødbyen med 370, Scandic CPH Airport med 357 og udvidelsen af Scandic Falkoner fra de hidtidige 166 til snart 332. Det største nye hotel på vej i København er CabInn Copenhagen, der får 1.220 værelser.

Også Københavns største hotelkæde, Arp-Hansen, er i gang med endnu et nyt hotelprojekt, kædens tredje Wakeup i København, der får 585 værelser. I Dagmarhus på Rådhuspladsen i København åbner hollandske Citizen M inden længe et hotel med 238 værelser.

Den norske hotelkæde Choice er i gang med at opføre 380 værelser i Centralpostbygningen ved Københavns Hovedbanegård ligesom kæden også bygger et Comfort Hotel ved Københavns Lufthavn ved Københavns Lufthavn med 500 værelser.

Relaterede artikler:
500.000 flere hotelovernatninger i Danmark

Flere hoteller på vej blandt Danmarks største

Her er Danmarks 10 største hoteller – uden for København

x

Læs Også

Ikonisk luksushotel genåbnet

Efter 5 års renovering er et af de mest berømte østeuropæiske hoteller netop genåbnet, nu under navnet Raffles Europejski. Der er foreløbig kun 11 Raffles-hoteller i verden.

Danske hoteller forventer svag vækst

Danske hoteller og restauranter venter i år en vækst i omsætningen på mellem én og fem procent, viser ny Horesta-analyse.

15 etagers tårn på vej til Comwell i Kolding

Hvis alt går efter planen, kan Comwell i Kolding i 2021 åbne 120 nye værelser, der får placering i et tårn på 15 etager.

Tjente 183 mio. kroner på 1,2 mio. gæster

BC Hospitality Group kom ud af 2017 med et overskud før skat på 183 millioner kroner ved at betjene 1,2 millioner hotelgæster og konferencedeltagere.

To nye femstjernede hoteller i København

København har fået to nye femstjernede hoteller, men kun det ene har fået den officielle klassificering via HORESTA og europæiske Hotelstars Union.

Forvirring om hotelstjerner

De danske hoteller benytter forskellige klassifikationssystemer, der kan gøre det vanskeligt for kunderne at finde ud af, hvilket produkt der købes.