CabInn er i gang med at opføre Danmarks største hotel, nederst til højre, med 1.200 værelser ved Kalvebod Brygge i København.

8.000 nye hotelværelser på vej til København

Mens hovedstaden i dag har cirka 20.600 hotelværelser vil det tal om bare tre år være steget omkring 40 procent til 28.000.

Verdens mest kendte hotelkæde, Hilton, er på vej tilbage til København og forventer i 2020 at åbne 5-stjernet hotel med 400 værelser i centrum. Hilton er et af de ganske få internationale hotelvaremærker, der er på vej til København som i disse år ser et stort boom i nye hotelprojekter.

”Når vi kigger på Storkøbenhavn, afgrænset af Køge, Roskilde og Hillerød, så er der i dag 20.600 værelser på hoteller med mindst 40 værelser. Med de bebudede nye projekter, senest Hilton Copenhagen City, vil det tal være steget til cirka 28.000 i år 2021,” siger hotelanalytiker Ole Egholm til standby.dk

Ole Egholms firma, Dansk Brancheanalyse, udgiver hvert år en omfattende analyse af den danske hotelbranche ligesom hans firma løbende opdaterer bekræftede nye danske hotelprojekter.

8 nye hotelværelser hver dag
Stiger antallet af hotelværelser i Storkøbenhavn med de forventede 8.000 fra i dag til 2021, så svarer det til, at der i snit de kommende tre år åbnes otte nye hotelværelser hver dag i København. Mindst 38 hoteller vil udvide kapaciteten med mindst 100 værelser fra i år og frem til 2021 lige der opføres mange helt nye hoteller.

Blandt de mange bebudede hotelprojekter i København er Scandic Hotels med hotellerne Spektrum, der får 632 værelser, Kødbyen med 370, Scandic CPH Airport med 357 og udvidelsen af Scandic Falkoner fra de hidtidige 166 til snart 332. Det største nye hotel på vej i København er CabInn Copenhagen, der får 1.220 værelser.

Også Københavns største hotelkæde, Arp-Hansen, er i gang med endnu et nyt hotelprojekt, kædens tredje Wakeup i København, der får 585 værelser. I Dagmarhus på Rådhuspladsen i København åbner hollandske Citizen M inden længe et hotel med 238 værelser.

Den norske hotelkæde Choice er i gang med at opføre 380 værelser i Centralpostbygningen ved Københavns Hovedbanegård ligesom kæden også bygger et Comfort Hotel ved Københavns Lufthavn ved Københavns Lufthavn med 500 værelser.

Relaterede artikler:
500.000 flere hotelovernatninger i Danmark

Flere hoteller på vej blandt Danmarks største

Her er Danmarks 10 største hoteller – uden for København

x

Læs Også

København har mangel på internationale hotelkæder

Hovedstaden øger de kommende tre år antallet af hotelværelser med 40 procent – men der mangler flere internationale hotelkæder, siger eksperter.

Hilton atter til København

Efter København sidste år mistede sit eneste Hilton forventer verdens mest berømte hotelkæde at være tilbage i hovedstaden i sommeren 2020 med 5-stjernet hotel med 400 værelser i det centrale København.

Nyt dansk hotelakademi vil uddanne nye brancheledere

Flere danske hoteller er gået sammen om at skabe Hotel Training Academy, der skal udvikle fremtidige ledere til den danske hospitalitybranche indenfor flere fagområder i hotel- og restaurationsbranchen.

Hotelkæde skifter navn

Carlson Rezidor Hotel Group har nu officielt skiftet navn til Radisson Hotel Group. Der kommer blandt andet navneændring eller ny positionering for over 500 af kædens 1.400 hoteller verden over.

Tabte 750 kroner i timen på Skovshoved Hotel

Ivan Nadelmann har afhændet Skovshoved Hotels restaurant til Hereford-kædens Lars Damgaard, som i fremtiden skal få hotellets problembarn til at svinge rundt.

Hotel får udvidelsesplaner godkendt

Kommune vil ændre sin lokalplan så Comwell kan gøre nuværende hotel større. Samlet har hotelkæden over 700 nye værelser på vej fordelt på tre projekter.