Spies var også sidste år Danmarks største charterarrangør - og fløj navnlig gæsterne med familiemedlemmet Thomas Cook Airlines, der her er i Aalborg Lufthavn. Arkivfoto.

Charterbureauer gør klar til lovændringer

De kommende ændringer af loven om Rejsegarantifonden og pakkerejseloven fyldte i debatten under tirsdagens generalforsamling hos foreningen for de danske charterbureauers . RiD fik som noget nyt bestyrelsesmedlem udenfor de 4 store.

”Den danske charterbranche har det generelt godt. Sommeren sidste år var rigtig god for os, fordi vejret i Danmark var så dårligt. Det har smittet af på antallet af forhåndsbookinger til dette års sommer. Mange af de, der kom afsted, vil ikke tage chancen og blive hjemme, men mange af de, der ikke kom afsted, har booket rejsen til denne sommer.”

Det siger formanden for RiD, Rejsearrangører i Danmark – charterselskabernes brancheforening, Niels Grosen, til STANDBY.dk – han er til daglig administrerende direktør for Danmarks fjerdestørste charterrejsebureau, Apollo.

RiD’s 15 medlemmer var i dag, tirsdag, til den årlige generalforsamling og medlemsmøde, som Spies lagde lokaler til.

”Generalforsamlingen, der varede et par timer, var ganske begivenhedsløs. Af aktuelle emner talte vi om den mulige storkonflikt, hvor vi som andre i rejsebranchen naturligvis håber på et forlig fremfor et forlis i forhandlingerne mellem parterne på det offentlige område,” siger Niels Grosen og fortsætter.

”Risikoen for en mulig konflikt påvirker naturligvis salget af rejser på den korte bane med snarlig afrejse.”

Lovændringer på vej
Generalforsamlingen i RiD, der havde deltagelse af 12 af foreningens 15 medlemmer, debatterede også et par kommende lovændringer i Danmark. Loven om Rejsegarantifonden revideres. Det betyder blandt andet ændringer i rejsebureauernes garantistillelse overfor fonden. Ændringerne på dette område er mest til fordel for de små rejsebureauer, for eksempel skal der nu først stilles garanti, hvis omsætningen overstiger en million kroner om året.

”RiD’s medlemmer er alle store eller mellemstore aktører i rejsebranchen, så ændringerne om garantistillelse kommer ikke til at påvirke os nævneværdigt. Det er vi ikke tilfredse med, hvilket vi også har givet udtryk for overfor lovgiverne,” siger Niels Grosen og tilføjer:

”Når det gælder ændringerne i loven om pakkerejser skal rejsearrangørerne fremover oplyse væsentlig mere til rejsekunderne. Det er for eksempel ikke nok at skrive om forbehold på vores hjemmesider, der skal fremover i selve billetten være henvisning til at der er flere informationer om området på rejsebureauernes hjemmesider.”

Nyt medlem af bestyrelsen
Typisk udgøres bestyrelsen for RiD af de fire store i den danske charterrejsebranche: Spies, TUI, Bravo Tours og Apollo. Formanden sidder i to år, hvorefter næstformanden overtager. Niels Grosen skal gå af næste år og overlade formandsposten til næstformanden, administrerende direktør for Spies i Danmark, Jan Vendelbo.

På generalforsamlingen i RiD trådte TUI (det tidligere Star Tour) ud af bestyrelsen. Den ledige post blev i stedet overtaget af Danmarks femtestørste charterarrangør, Sunweb, repræsenteret af landechef Deniz Jensen. Udover de tre nævnte er også administrerende direktør for Bravo Tours, Peder Hornshøj, i Rid’s bestyrelse.

2017 blev rekord for RiD-medlemmerne
Sidste år solgte de danske charterrejsebureauer rekordmange rejser. De 15 medlemmer af RID står for cirka 90 procent af markedet. Sidste år solgte de 1.053.330 ferierejser med afrejse fra Danmark – mod 1.025.689 rejser i 2016, en stigning på 2,7 procent. Det viser den officielle statistik for RID-medlemmerne for 2017.

Tallene er reelt højere, da nogle af charterrejsebureauer også medtager de rejser, de sidste år solgte i Sverige, men med afrejse fra danske lufthavne. Med disse tal indregnet kom det samlede tal op på 1.229.705 passagerer mod 1.168.428 i 2016, en stigning på 5,2 procent. Det er også rekord, oplyser RID.

Relaterede artikler:

TUI vil atter være størst i Danmark

Spies-gruppen med rekordresultat

TUI kraftigt tilbage på det danske chartermarked

x

Læs Også

DRF i samarbejde med valutafirma

Danmarks Rejsebureau Forening vil tilbyde sine medlemmer bedre valutakurser. ”Det er et meget simpelt system,” siger DRF’s direktør.

Varm sommer mindskede ikke salg af skirejser

”Vi havde godt nok tilbagegang i juni og juli, men det er hentet ind i de første uger af august,” lyder det fra Danmarks største skirejsebureau – der i sæsonen sender 300 fly fra Danmark til Alperne.

Rejsebureau skifter navn

Danske Team Benns Ski bliver til Vinterly Skirejser – bureauet er del af Skigroup, Danmarks næststørste arrangør af skirejser. Gruppen tæller tre andre skirejsebureauer, blandt andre Højmark Rejser.

Havudsigt blev til gul mur og elevator til stejl trappe

Man skal holde, hvad man lover, ellers falder hammeren prompte, således også i en kendelse mod Kulturrejser Europa til Kreta for tre ødelagte feriedage.

Billigere at være turist i Tyrkiet

Den tyrkiske valuta styrtdykker; det reducerer udgifterne for turister i Tyrkiet, der er blandt de største charterrejsemål. Det bliver navnlig billigere for rejser der arrangeres her og nu.

Uenighed om årsag til lukning af rejsebureau

Direktøren for nu lukkede Horisont Rejser afviser at økonomiske problemer var årsagen. Men i bureauets seneste regnskab står, at halvdelen af kapitalen er tabt og selskabet forventes afviklet.